Kılıçdaroğlu, ihraçlarla Özel’in nasırına basıyor

  • GİRİŞ11.06.2026 09:11
  • GÜNCELLEME11.06.2026 09:23

Bir önceki yazımızda, “Özgür Özel CHP içinde 'Olmayanı gösterip', bir başka partiye yönelecek” demiştik.

Özel’in mümkün olan en sabırlı haliyle CHP içindeki mücadeleyi sonuna kadar sürdürme arzusu, elbette Kemal Kılıçdaroğlu tarafından fark edilmiyor değil.

O yüzden Kılıçdaroğlu da çok hızlı hareket ederek, Özel’in sinirleriniyle oynamayı tercih etti.

Yani, CHP’de iki taraf açısından da “Nasıra basma” tam gaz devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde Özgür Özel’e yakın 9 CHP’li kesin ihraç talebiyle ve ivedilikle disipline verildi. Yani partiden atıldı. Bunların ikisi Grup Başkanvekili. Diğerleri de hem kurultay davası kapsamında hem belediyelerdeki yolsuzluk davalarında isimleri geçenler.

Dün gece, bu ihraç kararı sonrası Özel’in istifayı düşündüğüne dair bilgiler ortalıkta dolaştı.

Ancak bize göre, Özgür Özel, sonuna kadar vuruşacak ve CHP seçmenini kendi etrafında konsolide etmek isteyecek.

Bunu başardığı anda da “Başka çağremiz kalmadı ayrılıyoruz” diyecek.

Ama bir şey daha oldu dün. Özel’e yakın iki kişi Manisa’da gözaltına alındı. Bu soruşturma ile ilgili "gizlilik kararı” var. Neden acaba?

Yoksa, bir süre önce ortaya çıkan bir kasette Özgür Özel’e FETÖ’cülük isnadında bulunan bir Manisalı vardı. Onun iddiaları mı soruşturma konusu oldu? 

Bilmiyoruz. Yine, Kılıçdaroğlu da bu yönde imalarda bulunmuştu. Takip edeceğiz.

Burada Özgür Öze’in parti içi mücadeleyle birlikte bir adli sürecin de içinde olduğunun altını çizmeliyiz. Yarın bir gün fezleke meselesi de önümüze gelirse şaşırmayalım.

Toparlayalım.

CHP’de ideolojik olarak hiçbir farkı olmayanlar bugün “menfaat çatışması” nedeniyle birbirini gambazlayıp, şiyayet ediyor. 

Yine ideolojik olarak hiçbir farkı olmayan Kılıçdaroğlu ile Özel, mutlak butlan kararından sonra öyle bir kavgaya tutuştular ki bir daha yan yana gelemeyecek, birbirlerinin yüzüne bakamayacak haldeler.

Olmayanı göstermeye çalışıp, başka bir parti ile yoluna devam etmek isteyen Özel’e karşı onun nasırına basan bir Kılıçdaroğlu’nu görüyoruz.

Aradan sıyrılma ihtimalini göz ardı etmeyen ve partinin parçalanmadan bütüncül halini korumasını hesap eden Mansur Yavaş’sa artık neredeyse havlu atmak üzere.

Bitirirken, dün “Cumhuriyet elitleri” olarak kendini kodlayan CHP’lilerin zihin dünyalarının nasıl bir hal aldığını bir kez daha hatırlatalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “CHP zihniyeti” dediği yapı, hala bu ülkede “iktidar ortağı” olma imtiyazını korumak istiyor. 

Ne var ki bu kez ideolojik olarak hiçbir farkı olmayan bir güruh, menfaat çatışması yüzünden birbirinin ipini pazara çıkartıyor.

Birbirini tasfiye ediyor…

Hasan Öztürk / Haber7

 

Yorumlar6

  • Tayfun 23 dakika önce Şikayet Et
    Yavuz Aliagiroglu ile Özgür Özel(ana kadro birlik kalirsa) birleşirse rahat kazanir
    Cevapla
  • usta 30 dakika önce Şikayet Et
    Eee atalarımız ne demiş yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • İsmail 36 dakika önce Şikayet Et
    Allah'ım bunları ve zihniyetlerini kahru perişan etsin bunlara iktidar olmayı göstermesin inşallah
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Mustafa 37 dakika önce Şikayet Et
    Su kaynamaya başladı, özgür olmayan
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • misafir 38 dakika önce Şikayet Et
    o kişi ya da bu kişi, sorun o değil, sorun; saçılan her türlü pisliğe rağmen onların arkasından şevkle gitmeyi içine sindirebilen, bunu mesele etmeyen büyük bir kitlenin Türkiye'de var olması.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat