Yeni bir nesil ve Davutoğlu

  • GİRİŞ31.08.2014 11:14
  • GÜNCELLEME31.08.2014 11:14

Onun eserleri arasında yer alan 'Bir Nesli Nasıl Mahvettiler' isimli kitap çeşitli yazılarından ve konuşmalarından oluşmuştu. 1960'lı yıllarda yazılan o kitapta, Cumhuriyet devrinde ve özellikle Birinci Meclis'ten sonra tutulan yanlış yolda, 'on yılda yaratılan onbeş milyon genc'in aslında mahvedilmiş bir gençlik olduğunu anlatıyordu.

Sertdengeçti Dergisi'inde yayınladığı 'Özlediğim Alem' başlıklı yazısında ise özlediği gençliği şöyle tanımlıyordu:

'Bir alem özlüyorum ki: Orada gençler, orada delikanlılar, deli denizler gibi, dalgalanıp coşanlar, mukaddes bir davanın peşinden koşanlar olsunlar. Alemlerin Rabbına inansınlar. Küçük dalgaları, dalga geçmeyi, kaldırım sevdasını bıraksınlar. İman denizlerinin büyük dalgalarında, sonsuzlukta kaybolsunlar; varolsunlar. Büyük davalarla davalansın, ulvi sevdalarla sevdalansınlar. Orada gençler, orada gençlik imandan kaleler gibi, canlı hisarlar gibi, dimdik, dipdiri dursunlar. Bu kaleyi, bu hisarı hiçbir kuvvet aşamasın. Onların temiz kalplerinde Allah- Millet- Vatan sevgisinden başka sevgi yaşamasın.

'Bet beniz sararmış, gözlerin altı morarmış, sarsak, çarpık, titrek, başlamadan bitmiş, bitmeden tükenmiş gençler… Ağızları rakı, ayakları ter, donları pislik kokan gençler: böyle gençler yok bizim alemimizde!

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat