Halkımızın dindarlığı

  • GİRİŞ18.09.2009 06:49
  • GÜNCELLEME18.09.2009 06:49

Şehirlerde, caminin dış mekanlarında Cuma namazı kılarken dışarıda hayatın aynen devam ettiğini, Cuma namazı kılmakla yükümlü olan pek çok insanın işinde gücünde, oyununda oynaşında olduğunu görürüz.

Bayram namazı kılarken namaza katılmayanlar daha az gibi gözükür, ama bunun tatilden, herkesin evinde ve bu erken saatte istirahatında olduğundan ileri geldiğini düşünebiliriz.

Diğer namazlarda camiler boş sayılır. Gerçi namazları cemaatle kılmak şart değil, ama yine de beş vakit namazda camilerin durumu bir fikir veriyor.

Bunlar amiyane, ilmi olmayan gözlemlerimiz.

Bir de halkımızın dindarlığı konusunda yapılan anketler var.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar12

  • semra 16 yıl önce Şikayet Et
    Hem müslümanım diyor, hem namaz kılmıyor, kılana engel oluyor. Bu ancak küfürdür.. bu ülkenin işveren kısmının sonu iyi olmasa gerek. Sırf bu yüzden. Kendi dinden uzak. namazdan uzak. Çalışanına bin türlü zorluk çıkarıyor namaz ibadeti için. tanıdıklarım oldu böyle ve bu insanı kahrediyor. Halkının %40ından azının namaz kıldığı ülkede bu durumun olması normal herhalde. Ne deprem ne sel beni bu kadar üzmüyor. Asıl felaket bu. Böyle toplumda yaşamak beni daha fazla üzüyor. Ya böyle toplumdan uzak duracaksın inzivaya çekileceksin, yada ızdırap çekeceksin.
    Cevapla
  • semra 16 yıl önce Şikayet Et
    Hem müslümanım diyor, hem namaz kılmıyor, kılana engel oluyor. Bu ancak küfürdür.. Namazın cemaatle kılınması zorunlu değil sözünden hiç bir şey anlamıyorum. Çünkü sahabeler namazı camide topluca kılarlardı. Camiye gelmeyenleri adeta takip ederlerdi. Evliyalar, büyük alimler hep cemaatle kıldı. Evde kılmak günümüzde moda oldu galiba. Kabahat ise elbette alimlerin!! Namazın önemini topluma anlatamayanların. Allah kullarını ibadet etsin diye yaratmış. Namazsız Allahın affetmesi çok istisnai birşey. Hz. Ömer zamanında son nefesine yakın müslüman olan rum komutanın hali gibi.
    Cevapla
  • ali aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    eger bu ulkede. cuma vaktı bır esnaf tıcaret anesını kapamayıpacık bırakıyorsa işçisine kendıde cuma ya gıdıyorsa onun kazancı haramdır... tabı gercekten ıslamı bılıyorsa
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 16 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlık!. derler ki Türkiye'nin %99 u müslüman!Şöyle uygulamalara,hayata,yaşantıya bakıyorum;Heyhat! Onbirde bir müslüman görmüyorum.Müslüman anadan veya müslüman memlekette doğmakla müslüman olunmaz!yaşamakla olur.Eğer yaşansaydı,Ne danıştay başörtüsü yasağı ne de meslek liselilerin ikinci sınıf vatandaş olması gibi bir durum olurdu..Cesaret bile edemezlerdi!Şöyle onmilyon kişi danıştyaın kapısına dayanmalıydı..Nerde müslümanlık!Bizde dolduruşa gelme müslümanlığı var!cami yıkılıyor deseler şarapçısı bile koşar!
    Cevapla
  • sonay çiçek 16 yıl önce Şikayet Et
    çok hoşş ve tuhafff3. güzelce yaşanan şeylerde var muhakkak ama islami devlet olarak bilinen ülkede bu ve benzeri olaylar maalesef çok..tuhaf inaç lar ve düşünceler var.başörtüsünden hiiiççççç bahsetmiyeceğim .verdiğim örnekler günlük hayata dair..islammmm yada inanmak çooook güzel ülkem çoookk güzel ah birde diller ve kalplerde öyle olsa(yani herkesin)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat