“İnsanı bilinçsizlik değil, bilinç sarhoş eder.”

  • GİRİŞ29.10.2017 10:07
  • GÜNCELLEME29.10.2017 10:07

1- Yanlış. Bilinçsizce sarhoş olunamaz.

Sarhoşlukta bir emek ister, emek ortaya koymak ise bir bilinç halidir.

Kurulu düzene boş vermek, alışılmışın dışına çıkmaya cesaret etmek, konuşma ve davranış kodlarını bozmaya kalkışmak, ve dahi dünyaya kafa tutmak.., havsalanın almadığı işlere kalkışmak.., sarhoşluk hali olarak tanımlanırsa şayet, sarhoşluk bilinçle varılabilecek bir melce, bir durak, bir yerdir…

Kişinin alkol alıp agresifleşmesi veya sızması bu tanımın dışındadır, anlaşılacağı üzere…

2- Bu hal bende yeni peydah oldu;

Ne zaman bir metin okusam; ister kuru bir tarih kitabı olsun ister canlı bir hatırat; isterse şiir, ister hikaye veya bir roman…

Okuduklarımın içinde bir cümle/dize veya bir kelime üzerinden mutlaka yaşadığımız anda olup bitenlere dair bir ilişki kuruyor, bir benzerlik buluyorum.

Meral Akşener’in kurduğu yeni partinin adı, amblemi ve kurucuları medyada yayınlandığı gün Selahattin Yusuf’un yeni romanı ‘Masumiyetin Son Günleri’ni okuyordum.

İşte orada karşılaştım, yeni partinin kurucularından birisi ile ilişkilendirdiğim cümleyle; “insan bilinçsizlikle değil, bilinçle sarhoş olur.”

O kişi; kronolojik yaş itibariyle neredeyse benden 25 yaş küçük olmasına rağmen daha büyüktü. Çünkü bilgi adına benden kat kat fazlasına sahipti.

Fazla ciddiydi; hiç geyik muhabbeti yapmaz, her zaman tezgahında yazılacak veya okunacak şeyler bulunması nedeniyle neredeyse hiçbir vaktini boşa harcamazdı.

Anlayacağınız; fazla bilgiden mütevellit derin bilinçle ulaştığı sarhoşluk hali nedeniyle Meral Akşener’in partisinde kurucu üye olmak gibi bir tercihte bulunmuştu.

3- Bundan sonraki paragrafı bir anlamda o kişinin ismini açıkça telaffuz etmeden söyleme çabası niyetiyle okuyabilirsiniz.

Onunla yeni yolculuklar düşlemiştim, hatta kimilerini kurgulamıştım. Birinci isminden kinaye bu yolculukta bazı kapıları o kolayca açacaktı. İkinci isminin çağrışımları doğrultusunda önden giden o olacaktı. Üçüncü isminin anlamı çerçevesinde yolculuk sonucu tatlı sonuçlara, hoş duraklara varacaktık.

4- Gençliğimde böyle şeylere hiç üzülmezdim. Şimdi, şahit olduğum kayıp nedeniyle çok üzgünüm.

Akşam

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat