Bu muydu?

  • GİRİŞ24.01.2019 09:31
  • GÜNCELLEME24.01.2019 09:39

1 - Ekrem İmamoğlu’nun isminin açıklandığında ve akabinde gelen birtakım gelişmelerden sonra birçok İstanbullu ‘CHP nihayet insana dokunabilecek birisini aday göstererek akıllıca bir hamle yaptı’ diye düşünmüş olabilir.

 

 

Ancak, İmamoğlu’nun kampanya bağlamında yaptığı bir benzetme bu düşüncenin bir yanılsama olduğunu ortaya çıkarmış durumda.

Neymiş; cebimizdeki telefonun şarjı azalınca kırmızı ışık yanıyormuş işte o Binali Yıldırım, fişe takıldıktan sonra yanan yeşil ışık da kendisi imiş.

 

 

Yani; Binali Yıldırım’ın yaşlı olduğunu, bunun İstanbul’u yönetmek için bir nakısa teşkil ettiğini, İstanbul’u yönetenin kendisi gibi gençlerin işi olduğunu söylemeye getirmiş.

Oysa;

Bir: CHP’lilerin itibar ettiği, dolayısıyla İmamoğlu’nun da dikkate alacağı Ertuğrul Özkök’e göre Binali Yıldırım henüz olgunluk çağında birisidir.

İki: Eğer bu kapıyı açarsanız, birisi de sizin için, ‘henüz cik-ciklemeyi dahi öğrenememiş çaylak kuş’ benzetmesi yaparsa bir şey diyemezsiniz.

Üç: Muhtemeldir ki; söz konusu benzetmeyi bu çocuğun kulağına bir iletişim uzmanı(!) fısıldamıştır.

Öyle ise; bu plastik şimdiden koku vermeye başlamış demektir.

2 - Yukarıda ki mülahazalar bir tarafa;

Bir kişinin yaşına-başına, doğum yerine, gözünün rengine, saçının şekline göre değerlendirmeye tutulması en hafif tabiriyle; densizliktir, saçmalıktır, saygısızlıktır.

Asıl önemlisi bir acziyetin ifadesidir.

Şöyle ki; siz, muhatabınızın fikrine-zikrine göre, yapıp ettikleri ve/veya bilerek geriye bıraktıklarına bakarak; onun dünya ve insan tasavvurlarına dair, yönetim ve yönetme becerileri/beceriksizliği üzerinden bir değerlendirme yapacak donanımda ve kapasitede değilseniz;

İşte o zaman, kişinin kendi iradesi ve istemi dışında sahip oldukları üzerinden saldırırsınız.

Bu ise muhatabınızın değil, sizin hanenize kocaman bir sıfır olarak yazılır.

3 - Muhtemeldir ki; söz konusu benzetmeyi yaptığında İmamoğlu’nu dinleyenler kahkahalar ile gülmüşlerdir.

Yine muhtemeldir ki; bunun üzerine İmamoğlu doğru bir şey yaptığına inanmıştır ve buradan aldığı enerji ile bu tavrını sürdürecektir.

Eğer öyleyse;

Seçime daha iki buçuk ay gibi bir süre olduğunu düşünürsek,

İmamoğlu’ndan daha birçok benzer inciler duyacağız demektir.

CHP’ye ve CHP’lilere hayırlı olsun! 

AKŞAM

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat