Fırat’ın doğusu, CHP-HDP-İyi Parti’de sıkıntı

  • GİRİŞ22.12.2018 10:28
  • GÜNCELLEME22.12.2018 10:28

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, önceki gün partisinin Diyarbakır İl Örgütü'nü ziyareti sonrasında şunu demiş: 

“Bizim görüşümüz çok net ve açıktır. Suriye’den bütün dış güçler çekilsin. ABD de çekilsin, Türkiye ve Rusya da çekilsin...”

Şaşırdık mı? Asla. 

Türkiye’yi, ABD gibi, Rusya gibi dış güç gören bir sözde Türkiye partisi, PKK’nın siyasî yapısı adına elbet böyle konuşacak.

Türkiye, Fırat’ın doğusuna girmek üzere iken HDP’nin, düşman saflarında yer alacağı kesin. Terörist cenazelerine sahip çıkan, ordumuzun Afrin’e girişine “işgal” diyen de bunlar. Ha PKK, ha HDP…

Dikkatlerimizi asıl CHP’ye, İyi Parti’ye çevirmeliyiz.

Birkaç yazıdır işaret ediyorum. 31 Mart yerel seçimleri, HDP ile aynı blokta yer alan CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’ni büyük sıkıntıya sokacak.

HDP, “Türkiye, ABD ve Rusya gibi dış güçtür” diyerek ihanetine başladı.

Şimdi CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi yöneticilerine soralım: Siz de Türkiye’yi dış güç olarak mı görüyorsunuz?

Türkiye, Fırat’ın doğusuna harekâta başladığında, bu üç partideki Erdoğan düşmanlığı, onları öyle sıkıntıya sokacak ki, ya HDP’ye tavır koymak zorunda kalacaklar, ya da el ele tutuşup uçurumdan aşağı birlikte atlayacaklar…  

***

Bir hatırlatmamız da, Kürt siyasî hareketinin, Batı’nın asırlardır Kürtleri kullanan siyasetinden hiç ders almayan ırkçı yöneticilerine olsun.

Türk milletinin binlerce yıllık kardeşliğini, temiz sinesini, mümin yüreğini, sadakatini ve kardeşliğini hiçe sayıp Haçlı zihniyetinin temsilcilerine yaslandınız. Türk milletine karşı onlardan medet umdunuz ve vatanımızın birliğine göz dikerek bölücülük ihanetine saplandınız.

Hala bilemediniz, anlamadınız mı?

ABD; vefasız, güven vermeyen, sadece gücün haklılığına inanan bir müttefiktir. Reel politika gereği dostlarını da satar, müttefiklerini de satar. Bugün birini satar, yarın onun karşısındaki satar. 

Irak’ta Barzani’yi satan ABD, Suriye’de PKK’yı da satar. PKK’yı satan ABD, yarın FETÖ’yü de satar… 

Hala ABD’nin sizi sattığını kabul edemiyorsunuz. 

Tutmuş, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) açıklama yapıyor: “ABD'nin Suriye'den çekilme kararı, terörle mücadeleye zarar verecek ve IŞİD'in toparlanmasına olanak sağlayacak”mış… 

PYD çizgisindeki siyasi grupların çatı örgütü olan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) adına sızlanıyorlar: "Dağlardan başka dostumuz yok. Trump'ın kararından vazgeçmesini umuyoruz…” 

Hâlbuki ABD, Avrupa sizi iki asırdır kaç defa kullanıp sattı? 

Biz Kürt kardeşlerimizi Allah için seviyoruz. Amerika, Avrupa ise sizi değil sizin petrolünüzü, İsrail’e destek olacak potansiyelinizi seviyor. 

Barzani, Batı’nın tahrik ve teşvikiyle 25 Eylül 2017’de Irak’ta referandum yaptı. Bağımsızlık elde edeceğini zannetti. Sonra ne oldu? 

16 Ekim’de Irak ordusunun Kerkük operasyonu sonucu 2014’ten sonra işgal ettiği topraklardan çekilmek zorunda kalarak büyük hezimet yaşadı. Kerkük ve tartışmalı bölgelerin yüzde 95’ini kaybetti. Petrol gelirleri elinden gitti. Şimdi Bağdat yönetiminin gözünün içine bakıyorlar. 

Barzani’nin dediklerini unutmayın: (Kasım 2017’de CNN televizyonundan Christiane Amanpour’a konuştu) 

“Beni çok şaşırtan şeyse, Amerika'nın terör listesinde olan kişilerin, bize, Amerikan subaylarının ve yetkililerinin gözleri önünde Amerikan silahlarıyla saldırması oldu. Peşmergeye destek vermemekle kalmadılar, Peşmerge onların silahlarıyla öldürülürken hiçbir şey yapmadan izlediler.” 

Türk milletinin ahını alanlar, bir ömür pişman olacaklar. 

STAR GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat