Katiller mahvedecek biz onaracağız

  • GİRİŞ07.01.2020 13:28
  • GÜNCELLEME07.01.2020 13:28

Sanırım aklında, vicdanında, namusunda zerre merhamet olan insanların nezdinde; Amerika, Rusya, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Esed ve İran gibi ülkeler, Suriye’deki katliama destek vermeleri sebebiyle, mazlum milletler nezdinde “katiller” olarak bilinecek, anılacak ve tarihe kaydedileceklerdir.

Bir de geçen hafta olduğu gibi zalimler birbirlerini temizleyeceklerdir. Mazlum milletlerin en büyük duası, arzusu da budur. Zalimlerin sonunun, zalimlerce getirilmesidir.

Devlet ve millet olarak omuzumuzda büyük bir emanet var. Mazlumların yanında olmak ve onları maddi-manevi desteklemek!

Allah’a hamdolsun ki, devlet ve millet olarak bu emanetin ve yükün farkında bir yönetime ve sivil toplum kuruluşlarına sahibiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katil devletlere karşı duruşu ve yüzlerine karşı her şeyi söylemesi, onların sefalete sürüklediği insanlara devlet ve millet olarak sahip çıkmamız, Müslüman halkımızın inancının temeli ve gereğidir.

Ortadoğu’nun her yanında yangın var. Haliyle bizim üzerimizde de var ama devlet-millet bütünlüğümüz yüzünden ısıramıyorlar, sadece diş gösteriyorlar.

Yine Allah’a hamd etmek lazım ki, ya başımızda önceki Cumhurbaşkanları veya koalisyon hükümetleri olsaydı veya şimdiki muhalefet olsaydı, çoktan biz de Suriye’ye dönmüş, paramparça olmuştuk. Rabbim muhafaza eylesin.

Suriye’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi İdlib’de de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Biz sıcak evlerimizde otururken; onlar sıcağın, ekmeğin, uykunun, emniyetin sadece adını biliyorlar.

Birkaç gündür, Deniz Feneri, Kızılay, İHH yetkilileri, Tv Net ve Akit Tv’de İdlib ve Suriye genelindeki durumu anlatıyorlar.

İnsanın aklının yetip de gücünün yetmemesi işte böyle bir şeydir. Hiç olmazsa elimizden geleni yapmalı. Bize düşen de kesemize göre yardım edebilmek olmalıdır.

Bilenler bilir, bilmeyenler için İdlib’te durum nedir” diye Deniz Feneri’ne sordum. Şunları söylediler.

“İdlib, Hatay ilimize çok yakındır. Suriye rejim güçleri ile Rusya tarafından yoğun bombardımana maruz kalmaktadır.

Esed Rejimi kendine muhalif tüm bölgelerde olduğu gibi İdlib’de de kitlesel yok etme politikası uygulamaktadır.

Yaşam alanları, eğitim kurumları, ibadethaneler, pazar yerleri, siviller rastgele bombalanmakta, binlerce masum insan ya yok edilmekte ya da evlerini, yurtlarını terk etmeye zorlanmaktadır.

İdlibliler de en yakın ülke olan devletimize sığınmak için akın akın sınırımıza doğru gelmektedir”.

Deniz Feneri İdlib için ne yapıyor ve ne istiyor?

Deniz Feneri Derneği İdlibli kardeşlerimize “Çadır. Gıda kolisi. Battaniye. Bot. Mont” gibi acil insani yardım ulaştırıyor. Bu hafta bir TIR malzeme daha gönderilecek.

Ne kadar bağış yapılabilir?

“Çadır için 2.000. Gıda kolisi için 150. Bot ve mont için 75’er TL. Battaniye için de 50 TL bağış yapabilir”.  

Evet, zalimlerin silahlarına karşı bizim silahımız da bunlar olsun.

Yeniakit

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat