28 Şubat’ta Demirel Erbakan’dan öcünü aldı

.

  • GİRİŞ03.03.2021 11:45
  • GÜNCELLEME03.03.2021 11:45

Birinci, İkinci MC hükümetlerinin muhabir olarak tanığıyım. Her darbenin ABD emriyle yapıldığı gibi yine ABD talimatlı 28 Şubat darbesinin de yazar olarak tanığıyım.

Demirel ile Erbakan mücadelesini, Birinci MC hükümetinden itibaren hatırlarım. Demirel, rahmetli Erbakan’dan hiç hoşlanmaz ve sürekli nakavt etmek istemiştir.

Bunun çeşitli sebepleri vardır.

En başta geleni, Erbakan’ın Siyonist ve Masonların gerçek yüzünü dünyaya anlatması ve Demirel’in kendi “Masonluk” belgesinin 1964 yılında ortaya çıkışını Erbakan’dan bilmesidir.

Bu sebeple Demirel’in düşmanlığı artmış ve 28 Şubat’ta öcünü almıştır. Hatırladığım kadarıyla belgeye dair şunları işitmiştim.

1962 darbe kalkışmasında Ankara’daki Türk Ocağı binasına da girilir, binadaki kütüphane ve tüm dokümanlar altüst edilir ve iki yıl el atılmaz.

Devlet Eski Bakanı Hasan Aksay’ın anlattığına göre ilgili belge, 1964 senesinde Türk Ocağının kütüphanesi yeniden düzenlenirken ortaya çıkar.

Belgeyi kamuoyuna Erbakan hoca mı açıklar, yoksa Adalet Partisindeki dönemin Demirel karşıtları tarafından mı yayınlanır orasını bilmiyorum. Geçelim.

28 Şubat’ın başlangıcı ve sonucu, Demirel için bulunmaz fırsattır. Erbakan’ı siyaset sahnesinden silmek için bundan daha büyük koz ele geçmez ve bu fırsat kaçmaz.

Bundan sonrasını, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in TRT’ye verdiği röportajın satır aralarından öğrenelim.

Bu arada o röportajı okumayanlar varsa mutlaka okumalılar. Millet ve devlet olarak bugünlere el bebek gül bebek gelinmediğinin ve ne badirelerden geçildiğinin kısa bir tarihidir.

Demirel, Tansu hanımı DYP’nin başında asla istemez. Tansu hanıma da kafayı takmıştır. 28 Şubat, Demirel’in Tansu hanımı siyasetten uzaklaştırması için iyi bir fırsattır.

Demirel devletin ve milletin ne hale geleceğini düşünmeden eline geçen kozları kullanır. İşte Tansu hanımın bir soruya verdiği cevap ve devamındaki konuşmaları:

Soru:

“Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüş farklılığı nerede ortaya çıktı”?

Cevap:

“Bu görüş farklılığı ilk baştan itibaren ortaya çıktı. Şöyle:

Benim Refah Partisi ile ortaklık yapmamı istemediğini bizzat söyledi. ‘Bu çok tehlikeli, asker istemiyor’ deyince ben dondum kaldım.

Tanklar yürüdüğünde komuta kademesini görevden almak istedik, Demirel ‘İmzalamam’ dedi.

Amerika’nın içinde olmadığı bir darbe yok gibi bir şey. Beni de kara listeye aldılar Kardak’tan dolayı.

Bunları söylediğimden dolayı vs. sadece biz değiliz, yapılan birçok darbede bütün dünya darbelerin hepsinin arkasında bir biçimde Amerika öyle ya da böyle dâhildir.

En fazla da demokrasinin yanında yer almayan Demirel’e şaşırdım. Demirel’in bir lafı vardı.

Ekonominin çok iyi olması hiçbir şey ifade etmez, darbe yapılacaksa yapılır’ derdi. Ben de bunu böylece görmüş oldum”.

Evet, yarının inşası, dünün bilinmesiyle mümkündür vesselam.

YENİ AKİT

Yorumlar1

  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Masonluğu niyeti biryana Demirel'in darbecilerle ilgili söyledikleri doğru. Adam ordunun hüviyetini biliyor iki kez de darbe muhatabı ekonomi iyiyken üstelik...Eh bu kadar da bilsin artık. .....Darbecilerle işbirliği yapmasa sonuç 1961 M.Kemal in Başbakanı Celal Bayar ın CB.nı olduğundaki gibi fiili darbe idi...Hocam ıza yaptıklarını kinlerini güdümlülüklerini iyi biliyoruz. ...Olaylara çok yönlü bakamazsak zaaflarımızı göremez ders çıkaramayız......
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat