HDP’nin adayı Demirtaş!

  • GİRİŞ22.06.2014 10:55
  • GÜNCELLEME22.06.2014 10:55

Büyük olaslıkla Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı da kongrede açıklanacak. Bir anlamda HDP cumhurbaşkanlığı kampanyasını salondan başlatmış olacak.

 
MHP/CHP bloğunun sağ’dan bir ismi açıklamasıyla gözler BDP/HDP’ye çevrildi. Kürt seçmenin köşk seçiminde kilit konumuna bu defa HDP’nin açıklayacağı doğru adayla sol’un da umudu olma motivasyonu eklendi.
 
CNNTürk’teki Tarafsız Bölge’de sorularımızı yanıtlayan Selahattin Demirtaş, ‘kendilerinin ilkeleriyle siyaset yaptıklarını amaçlarının sadece sayısal olarak kazanmak değil aynı zamanda değerlerini topluma anlatmak’ olduğunu söyledi.
 
Demirtaş’ı öne çıkaran unsurlar!
 
Demirtaş, Alevi ve sosyal demokrat seçmene gül uzatarak AKP ile CHP/MHP’nin aynı zihniyette olduğunu ifade ediyor ve sol seçmen için HDP çatısı altında birleşme çağrısı yapıyor.
 
Selahattin Demirtaş’ı öne çıkaran beş unsur var. Birincisi CHP’nin sağ’dan bir ismi açıklamasıyla sol seçmende yaşanan kızgınlık. İkincisi yüzde 10 barajının olmaması nedeniyle tüm Kürtlerin oyunu alma imkanı doğması. Üçüncüsü çözüm sürecinin yarattığı pozitif algı. Dördüncüsü yeni kuşağın önde gelen isimlerinden biri olması. Beşincisi ise Demirtaş’ın Türkiyeli üslubu, sert sözleri yumuşak bir dille ifade edebilmesi ve en önemlisi politik birikimi.
 
Köşk seçimi HDP için 2015’in testi olacak!
 
CHP’nin E.İhsanoğlu tercihi HDP için kendini isptalama ve sol’da bir farkındalık yaratma imkanı doğurdu. Demirtaş, CHP tabanında yaşanan kırgınlık ve öfkeyi görüp, buna uygun bir dil, strateji geliştirebilirse süpriz sonuçlar alınabilir. Adil Gür bu konuda oldukça iyimser ve ‘HDP’nin Köşk yolunda doğru adayı bulması halinde yüzde 10 barajını aşabileceğini’ ifade ediyor. Gür, HDP’nin adayına bağlı olarak CHP’den bir oy kayması olabileceğinin altını çiziyor.

http://www.gazetevatan.com/huseyin-yayman-650629-yazar-yazisi-hdp-nin-adayi-demirtas-/Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat