Seçim öncesi son durum

  • GİRİŞ15.02.2015 09:36
  • GÜNCELLEME15.02.2015 09:45

Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerine gidiyor. Bu seçimden sonra dört yıl seçim olmayacak. Görünen o ki seçimlerin tarihsel sonuçları olacak. Seçimi ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu’yla konuştuk.

Uslu, politik denklemde kısa vade de bir değişiklik olmayacağını söylüyor. HDP’nin an itibarıyla barajı aşamayacağını dile getiren Uslu, CHP’de seçimden sonra Kılıçdaroğlu’nun yerinde kalacağını ve AK Parti’de yeni bir jenerasyonun başarılı olacağını ifade ediyor. İbrahim Uslu son anketlerde AK Parti’nin yüzde 47-49, CHP’nin yüzde 23-24, MHP’nin yüzde 14-15, HDP’nin yüzde 7-8 aralığında bir oy alacağını belirtiyor. Uslu sorularımıza şu yanıtları verdi:

Seçimde politik denklemde bir değişiklik bekliyor musunuz?

Türkiye’nin tabii ki belli riskleri var. Ortadoğu’da yaşananlar, çözüm süreci, ekonomi bunlardan bazıları. Bunlarla ilgili yeni türbulanslar olabilir. Ülkenin yapısal ve ve coğrafi özelliklerinden kaynaklanan sorunlar hep var oldu ve bundan sonra da olacak. Ancak şu an için politik denklemde büyük bir değişim öngörmüyorum. Bir süpriz yok. 2011’den farklı bir tablo olmayacak. Nasıl ki 2007’den 2011’e geçerken büyük bir değişim olmadı. Bundan sonra da bir değişim olmayacak.

8 yılda denge neden değişmiyor?

Benim gördüğüm Türkiye iki parti sistemine oturmaya başladı. 1991’le başlayan on yıllık fetretten sonra sağlanan politik ve ekonomik istikrarı toplum sevdi.  Türkiye yeni bir ekonomik büyüme dönemine girdi. Seçmen bunu sevdi ve keyfini sürüyor. Son 10 yılda siyasi tabloyu değiştirecek bir hamle de olmadı. İşin tuhafı AK Parti’de bir değişiklik var ama muhalefette bir değişiklik olmuyor. Kabineyi, teşkilatları ve yapısını yeniledi. Yeni dönemde vitrinini de yenileyecek. AK Partide bir hareket var ama diğerlerinde bir değişiklik görmüyorum.

Yazının tamamı için tıklayınız...

Yorumlar1

  • tanass 9 yıl önce Şikayet Et
    hiç inanmıyorum ak partinin yüzde 47 falan alacaği.memurlar için bişey demem ama sıradan vatantaş(asgari ücretlen geçinen)kesinlikle ak partiye eskide verdiği gibi oy vereceği düşünmüyorum.aha burada yazdım.taşaron içisiyim 3 öğrencim var tek alişiyorum.gecinemıyorum.seçim akşamı için Rabbimin de bir hesabı olacak.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat