Seçime yeni mühendislik...

  • GİRİŞ22.02.2015 09:33
  • GÜNCELLEME22.02.2015 09:33

Partiler takvimlerini açıkladılar. AK Parti’de resmi başvuru süreci bitti. Pek çok isim adaylık için müracaat etti. Muhalefet partilerine bakıldığında ise ciddi bir durağanlık ve tuhaflık var.
 
İstifa eden kamu görevlileri arasında CHP, MHP, HDP için adaylık düşünenlerin sayısı az. Son iki seçimdir yaşanan gelenek bu seçimde de bozulmadı. Belediyelerden de yeni isimler transfer edilemedi. Söylediğini merak ettiği popüler isimlerin sayısı iki elin parmağını geçmez.
 
Bu isimlerden bazıları son anda adaylıklarını açıklasalar dahi beklenen dinamizmi sağlayamayabilirler. Çünkü seçim atmosferine girildiği için verecekleri tüm mesajlar perdelenecektir. Yani bu transferlerin önceden tasarlanması ve doğru bir stratejinin konulması lazım.
 
AK Parti’nin rakibi kim?
 
Aslında şunu söylemeye çalışıyorum. Seçimlere üç aydan fazla süre olmasına rağmen toplum seçimi satın aldı. On gündür Hatay’dayım. Sokak sokak dolaşarak toplumun nabzını tutmaya  çalışıyorum. Halkta büyük bir yenilik beklentisi var. Hangi parti bu değişim talebini doğru okursa eminim o kazançlı çıkacaktır. Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da AK Parti açık ara önde. AK Parti’nin en büyük rakibi kendisi.
 
Muhalefette yaşanan tükenmişlik sendromunu anlamak mümkün değil. Muhalefet sokakta yok. Topluma umut vaat edemiyor. CHP ve MHP tüm hesabını AK Partinin yanlış yapmasına bağlamış durumda. HDP’de ise tüm süreç Demirtaş üzerinden yürüyor. Tek kişilik kampanya ne kadar karşılık bulur bunu göreceğiz. HDP’de Demirtaş dışında başka isimlerinde konuşması gerekiyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

 

Yorumlar1

  • alihanl61 a 9 yıl önce Şikayet Et
    Yayman senle selvi tam siyaseti dizayn etmede ve algı yapmada kimse sizle yarisamzz çünkü aldıklarının karsilini iyi veryor
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat