Libya'yı işgal: Yeni bir Ömer Muhtar çıkacak..
- GİRİŞ03.03.2011 06:27
- GÜNCELLEME03.03.2011 06:27
Libya'yı işgale hazırlanıyorlar. Irak'ı işgal ettikleri gibi, Afganistan'ı korkunç bir kaosa sürükledikleri gibi. Yemen'i, Sudan'ı, İran'ı vurmak istedikleri gibi. Bir ülkeyi daha belirsizliğe, sonu gelmez çatışmalara sürüklemek istiyorlar. On yıldır işgal, rejim değişikliği, demokrasi projeleri, iç savaş, etnik ve mezhep eksenli çatışmalar üzerinden yürüttükleri kontrol stratejilerini uygulamaya çalışıyorlar.
ABD savaş gemileri Süveyş Kanalı'ndan geçip Libya açıklarına demirliyor. İnsani yardım taşıdığı söylenen savaş gemileri Libya'ya yöneliyor. Helikopter gemileri zaten hazır. Bir de uçak gemisi gönderiyorlar. Göndermelerine gerek yok, zaten oradaydılar. Basra Körfezi dünyanın en büyük askeri yığınaklarından birine ev sahipliği yapıyor. Kızıldeniz, özellikle de Cibuti ABD ve müttefiklerinin donanma üssüne dönmüş durumda. Yeni takviyeye ihtiyaçları bile yok.
Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz
(İbrahim Karagül - Yeni Şafak)
Yorumlar7
-
Miraç Avcı
14 yıl önce
Şikayet Et
Kim terörist kim mazlum. O kurşun ki sizlerin, serseri bildiğiniz...
Emir kulu tüfekte edebiyle duruyor...
O merminin sırtına medeni bildiğiniz
İnsaniyetten yoksun, edepsizler vuruyor...
Anlayana bir tek kıta çok anlamayana 666 sayfa az...
Beğen
Cevapla
-
ahmet aksay
14 yıl önce
Şikayet Et
Ne Kaddafi ne akbabalar!. Yazar Libyada yaşananların iyi anlaşılması için doğru bir bakış sunuyor. Kaddafiyi de eleştiriyor, bu durumu fırsat bilip bu ülkeye güya iyilik yapma görüntüsü ile müdahalede bulunmaya kalkışacakların gerçek niyetine ve sebeb olacakları kötü sonuçlara da işaret ediyor. Buna zemin hazırlanmasına katkıda bulunanlar, başta Kaddafi olmak üzere, Irak ve Afganistanda olanlardan ders almamışlar mı diye düşünüyor insan.
Beğen
Cevapla
-
tuncay tezel
14 yıl önce
Şikayet Et
AMERİKA DEĞİL TÜRK İSLAM BİRLİĞİ MÜDAHALE ETSİN. Ne alaka Natonun, Abdnin müdahalesi? Ne kültürleri, ne inançları, ne istekleri, ne tarzları, ne bilgileri, ne sevgileri buna yeter. Müslüman bir ülkeye sadece Müslüman bir ülke müdahale eder.
Beğen
Cevapla
-
baybars can
14 yıl önce
Şikayet Et
işgal değil yumuşak müdahale...(kaddafinin soykırımından halkı korumak). bu bir işgal değil yumuşak müdahale olacaktır,havadan ve denizden ağır ateşle yerle bir edilecek olan askeri üstler veağır silahlar,uçak tank gibi,kimyasal ve biyolojik mühimmat depoları,yani hedef kaddafiyi koruyan ve halka katliam yapan güçleri savunmasız bırakmak,kaddafi ile arasındaki askeri gücü yok etmek,gerisinide zaten halk yapacaktır,halka dağıtılan silahlarla kaddafiyi halk devirecektir,gerekirse mısır ordusuda libyaay girerek libyada geçici bir güvenlik birimi oluşturulabilir.
Beğen
Cevapla
-
hakan
14 yıl önce
Şikayet Et
hayırdır hakan kaya. pek sevindin bu habere.. sana kaç varil petrol düşecek ?
Beğen
Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle