Hayır demek için 9 gerekçe

  • GİRİŞ03.09.2010 13:45
  • GÜNCELLEME03.09.2010 13:45

          1. -Efeendim evet mi, hayır mı?

          Tabiî ki hayır

         - Neden efendim?

          Çünkü yargıyı siyasallaştırıyorlar.

- Efendim Öcalan’a ihtiyacımız var diyen yargı siyasal değil miydi?

          Hayır. Askeriydi. Şey yani. Ben de siyasal bilgiler fakültesinde okuyorum, ama o derste yoktum. Fotokopilerini de bulamadım. Ama şunu biliyorum. Yargıyı yargı seçiyor. Sonra vefasızlık olmasın diye seçilenler, seçenleri tekrar seçiyor. Yani tam bir saadet zinciri. Ben de hukukçuyum. O zincirin bir halkası da neden ben olmayayım? Anlarsın ya. Ha bir de şu var. On milyon kişinin oyuyla gelen bir parti, on kişinin oyuyla kapanabiliyor. Benim o on kişiden biri olma ihtimalim çok mu az yani. Aşk olsun. Çok kazanmak istiyorsan büyük oynayacaksın. Boğulacaksan büyük denizde boğulacaksın, hatta mümkünse okyanusta boğulacaksın. Hadi byee.

          2. Efendim evet mi, hayır mı?

          Beni iyi dinle delikanlı. Sen bu işe yeni başlamışsın. Anlaşılan toysun. Ben senin gözlerinden evetçi olduğunu ve bana evet dedirtmek istediğini anlıyorum. Yine de dürüst ol. Söylediklerimden hoşuna gitmeyen yerleri çıkarma. Ya tamamını yayınla, yada hiçbirini.

          Hayvanların depremi, yağmuru, fırtınayı önceden sezdiği gibi, ben de darbeyi önceden sezerim. Şimdi diyorlar ki; bunu kaldıralım. Ne gerek var? Biz böyle mutluyuz. Şimdiki gençler bizden daha mutlu değillerse bunun sebebi darbe yememiş olmalarıdır.

          Hem darbeciler 1960’dan beri her darbede acemiliklerini biraz da attılar. Acayip tecrübe kazandılar. Bak 2007’de adam oturduğu yerden darbe yaptı. Hiç canımız yandı mı? Teknoloji gelişince bizim darbeciler de kendilerini geliştirdiler. Bundan sonraki darbelerde canımız daha da az yanacak. Korkulacak bir şey yok.

          Demek ki neymiş delikanlı? Hayır.

          3.Efendim evet mi, hayır mı?

          Ne zaman ki bu ülkede bir anaysa hazırlanır ve şöyle başlar: Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının yüce divana gönderilmesine..., hatta önce yargılanıp sonra yüce divana gönderilmesine… diye başlarsa o anayasa benim başımın tacıdır. Geri kalan maddelerini okumam bile. Tüm gücümle evete basarım. Hatta kalıbımı bile basarım.

          -Ama efendim BDP ve PKK da hayır diyor.

          Bize ne onlardan kardeşim. Biz Milliyetçi Hareketiz. İnanmıyor musun? Bak sana kısa şey okuyayım.

          Baş koymuşum Türkiye’nin yoluna
          Düzlüğüne yokuşuna ölürüm.
          Asırlardır kır atımı suladım.
          Irmağının akışına ölürüm Türkiyem

          Bu türkünün konumuzla bir ilgisi yok biliyorum. Ama içimden geldi, söyledim. Her neyse. Bizim patronlar hayır diyor. Bize de hayır demek düşer.

          Kısaltarak  devam edelim.

          4. Ben ortaokuldaydım. Hiç unutmam. Öğretmenimiz şöyle demişti: “yanlış karar kararsızlıktan daha iyidir” ben de kararasızdım,  hayır demeye karar verdim.

          5.Kenan Evren Paşa benim akrabam. Yazları gidip onun Marmaris’deki villasında kalıyoruz. Onun yargılanmasına gönlüm razı olmaz.

          6. Sn. Kılıçdaroğlu da Tunceli’li, ben de. Nedendir bilmiyorum, O hayır diyor. Benim evet demem yakışık almaz. Anlayışla karşılayın lütfen.

          7. Bizim televizyon 7-8 tane kanal çekiyor. O kanalların hepsi de hayır diyor.
          -Efendim başka kanallar da var.
          Bizim ev çukurda, hepsini çekmiyor. Ayrıca her gün üç tane gazete alıyoruz. Onlar da hayır diyor.
          -Efendim evet diyen gazeteler de var.
          Anlamak istemiyor musun, anlamıyor musun? Bizim evden size ekmek yok. Hadi yaylanın.

          8. Bizim köyün tamamı hayır diyecek. Geçen gün ellerinde çantayla, takım elbiseli, kravatlı iki adam geldi. Bizim ağa ve muhtarla görüştüler. Sonra çantanın birini bizimkilere bırakıp gittiler. Muhtar arkalarından koştu diğer çantayı da istedi ama vermediler. 12 Eylülden sonra dediler. O günden sonra, bizim ağayla muhtar işi gücü bıraktı, bizimle uğraşmaya başladı. Bu köyden bir tane evet oyu çıkarsa 13 Eylülde hesaplaşırız diyorlar. Ne yapalım. Biz de mecburen hayır diyeceğiz.

          9. Bizim burada bir baraj var. Adı: Seçim barajı. Çok yüksekte. Oraya pikniğe gitmeye çalışıyoruz, gidemiyoruz. Hükümete bu barajı indirin dedik, indirmediler. Biz de hayır diyeceğiz.

İsmail COŞKUN / Haber 7
ismailcsk@gmail.com

Yorumlar19

  • tarkan semerci 13 yıl önce Şikayet Et
    bu anayasa kepek sornunu çözüyor mu?. bu anayasa değişikliği kepek sorununu çözmüyorsa hayır. muhalefetin gerekçeleri işte böyle şeyler.
    Cevapla
  • hakan can 13 yıl önce Şikayet Et
    HABER 7 YE. Editörün Notu: Lütfen yorumunuzun tamamını büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler...
    Cevapla
  • murtaza pekuz 13 yıl önce Şikayet Et
    Hayır !!!. Neden hayır efenim ??? çok basit, çünkü askerliğin süresini uzatan bir iktidarın demokratikleşme yolunda adım atacağını yabancı bir ülkede söylemek ancak ters orantı örneklerinde mümkündür. Ancak Türkiyede bunu diyen iktidarlar çıkabiliyor.
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    candaş medya,yoldaş yargı.... kardeşim sen hayırcıları ikna edemezsin,onlar hayırcı muhalefet nasıl biliyormusun,onlar mekkenin müşrikleri gibidir,resullullahın gerçek resul olduğunu bilipte inatlarından inanmadıkları gibi onlarda herşeyi biliyorlar fakat inatlarından muhalefet ediyorlar,onların davası senlik benlik davası,oysa bizim ne sene ne bene ihtiyacımız yok biz muhabbet kapısını açmaya çalışıyoruz yarını geleceği kurtarmaya çalışıyoruz nafile,onlar hayırcılar ebediyen kaybedecekler,bu ülkenin geleceğinde hayırcılar yok.
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    vehimlerle hayır diyenlere bak sen kardeş ilk önce.... vehimlerle hayır diyene bak kardeş ilk önce güzel bir yazı yazmış kardeşimiz,lakin hayırcılar sadece bunlar için hayır demiyor,bazı yorumcu arkadaşlar,milletin gündeminden başka kendi gündemlerindeki beyinlerinin arkasındaki vehimlerle hayır oyu verecek anlaşılan,niyet okuyuculuğuna soyunmuş pek çok şizofren insanımız var anlaşılan,bu ülkede bir şey olacaksa hepbirden ve eşit koşullarda olur,mıdern demokrasilerde hangi standartlar varso onlar bu ülkeye gelmelidir,ve gelecektirde korku modern demokrasi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat