Açıkla Recep Bey açıkla!

  • GİRİŞ08.09.2010 15:47
  • GÜNCELLEME08.09.2010 15:47

                “Açıkla Recep Bey açıkla! Bu pankartı kim astı? Bulamazsan sorumlusu sensin. Başbakansan bulacaksın, açıklayacaksın. Mademki hiçbir şeyden haberin yok, niye Başbakan oldun?”

          Biz parti olarak araştırdık. Gece afişlerin asıldığı yerde iki tane sarhoş vardı.Onlara sorduk. Maskeli bir adam geldi, afişi o astı dediler. Adamı tarif ettiler. Baktık ki tarif Recep Beye uyuyor. Zaten kendisinden şüpheleniyorduk, ama bu kadarını beklemiyorduk.

          KPSS soruları çalındı. Kim yaptı? Recep Beyin haberi yok.

          Geçen gün belediye otobüsüne binerken yüz kontörüm çalındı. Recep Beyin haberi yok.

          Mahallede çay içtiğimiz bir kıraathane vardı, işsizlikten kapandı. Recep Beyin haberi yok.

          Hemen yanı başımızdaki bakkal soyuldu. Aynı hırsız bizim eve de girebilirdi. Recep Beyden çıt yok.

          Geçen gün biri beni ödemeli aradı. Konuştum yada konuştum zannettim. Adam benim konuştuğum kadar kendi telefonuna kontör yüklemiş. Helal-i hoş olsun. Şikayetçi olsam ne çıkar? Recep Beyin hiçbir şeyden haberi yok.

          Başbakan değil misin? Balıkesir’de havuzlu bir villam var. Yardımcı ol da satayım. Varoşlarda oturduğumu halk göstermelik zannedecek. Melih Gökçek’in diline düştüm, ama nerde? Recep Beyin ondan da haberi yok. Yahu sen nasıl Başbakansın? Dünyadan haberin yok.

          Ya dur! Şurada halka hitap ediyoruz. Recep Beyin foyalarını çıkarıyoruz. Kulağıma fısıldayıp durma. Nee? Afişleri astıran bizim Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci miymiş? Hayatta inanmam. O da Recep Beyin tezgahıdır. Ey halkım! İki dakika mola. Galiba bir aksilik oldu.Merak edilecek bir şey yok. Hemen döneceğim size.

          Evet ey halkım, nerede kalmıştık? İşte bu Recep Beyin dünyadan haberi yok. Hiçbir şeyden haberi yok. Şimdi de yeni bir tezgah peşinde. Neyse. Galiba sinirlerim gerildi. Ben buraya tekrar geleceğim. Size söz veriyorum. Ha bu arada 12 Eylül’de hayır demeyi unutmayın. Beni üzmeyin. Sizleri çok seviyorum. Hoşçakalın.

          CHP bu konulara yabancı değil. Elli yıl önce de aynı kampanyalarla, aynı karalamalarla siyaset dışı güçleri, seyircileri sahaya indirmeye çalışmamış mıydı? CHP aynı CHP. Bir adım ilerleme yok. Beyinler aynı, isimler farklı. O zaman İnönü idi, şimdi Kılıçdaroğlu. Ak Partiyi gericilikle suçlayan CHP elli yıldır patinaj çekmiş. Meydanlardan gelen bu koku CHP’nin yanık lastik kokusuymuş.

Yorumlar6

  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    harika +++++. ismail coşkun bey, siz herşeyi bu kadar güzel yazarsanız biz ne yapacağız,nasıl yorum yapacağız bak işsiz kaldık ))) (not: işsiz yorumcu kamil iş arıyor)
    Cevapla
  • hasan zafer bektaş 13 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne hacet. valla hocam iyi analiz etmişsin chp zihniyetini ağzına sağlık
    Cevapla
  • Burcak Oney 13 yıl önce Şikayet Et
    yazara bravo...... sahiden...yazar cok guzel ifade etmis..kilicdaroglu camur at izi kalsin siyasetini uyguluyor..bu yasa gelmis ancak hala adam olamamis..bu adam turkiyeyi mi yonetecek mazallah....bu adam gercekten kukla olmus....miting meydanlarindaki konusmalarini dinledim..son derece ucuz siyaset yapiyor...demirelin herkese 2 anahtar siyaseti yani halkim siz cahilsiniz ya sizi bu yemlerle aldatirim siyaseti...gec bunlari kemal efendi.....
    Cevapla
  • Mehmet Bakkaloğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah!. Bu adamlar traji-komik!Nüfuzları yüzünden ülkeye daha çok trajedi yaşattılar.Güçleri ve etkileri azaldıkça gülünç tarafları daha iyi açığa çıkıyor.Kemal Sunalı alan Allah, gülebilmemiz için başka bir Kemal bahşetti!Bunlara rahat rahat gülebilmemiz için illegal nüfuzlarının sıfırlanması lazım.Bunlar,mahalle maçında(seçimde)mağlup olunca abisini(Yüksek denilen yargı,olmazsa ordu)getirip rakibine dayak attıran sokak çocukları gibi.Ama şimdi abilik sistemi kaldırılıyor,sadece kendine güveneceksin,EVET mi?
    Cevapla
  • Hüseyin ŞEN 13 yıl önce Şikayet Et
    İyiki varlar. İyiki CHP var.Böyle bir chp, böyle bir mhp olmasaydı AKP aynı matbaanın ürünü olan 2. 12 eylülü nasıl kabul ettirirdi. Bayramda chp ve mhp ye tatlı vs. gönderinde gönüllerini alın. Rol gereği vurun ama fazlada abartmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat