Taciz, tecavüz ve ötesi

....

  • GİRİŞ05.12.2020 11:07
  • GÜNCELLEME05.12.2020 12:35

Bu kaçıncı taciz-tecavüz konulu yazım bilmiyorum. Sanırım 10’u geçmiştir. Her yazıda tacizin, tecavüzün, kadına şiddetin bir sınıf meselesi değil, bir “toplumsal ortalama gerçeği” olduğunu anlattım dilim döndüğünce. Bilmem hangi Kur’an kursunda bir taciz-tecavüz olduysa da, bilmem hangi gece kulübünde bir taciz-tecavüz olduysa da bunun “mekândan, insan topluluklarının genelinden, dinden bağımsız” bir mesele olduğunu söyledim, söylemeye çalıştım.

 

 

Sözgelimi pedofili denilen sapkınlık toplumsal sınıf, eğitim durumu, ırk, memleket, mezhep ayrımı yapmaz. Fakir, ilkokul mezunu, Türk, Sünni biri de bu sapkınlıkla kayıtlı olabileceği gibi zengin, doktora yapmış, İngiliz, Protestan biri de bu sapkınlıkla kayıtlı olabilir.

Taciz ve tecavüz için de böyledir bu. Oval ofiste de çıkabilir karşımıza, terkedilmiş bir inşaatta da, sokakta da, camide de, AVM’de de, kulüpte de…

 

 

Dolayısıyla her seferinde “Ümraniye’de iki sapkının Kur’an kursunda yaptığı pislik devasa bir insan topluluğunu bağlamaz, yapmayın, etmeyin, toplumun bir kesiminin üzerinde hayvanlar gibi tepinmeyin” dedim dilimin döndüğünce.

CHP’de taciz-tecavüz iddiaları gündeme geldiğinde koparılan “bunlar hep tacizci, tecavüzcü” vaveylası ile o yüzden hiç ilgilenmedim. Çünkü bu çok ama çok ayıp bir şeydir. Sayıları üçü beşi, yani Türkiye ortalamasını asla geçmeyecek pislik yüzünden memleketin en büyük siyasi partilerinden birine gönül vermiş insanların üzerinde tepinmek ahlaki değildir. Onlar, Kur’an kurslarında, vakıf yurtlarında falan böyle şeyler olduğunda bizim üzerimizde tepinmiş olabilirler. Onları kendi utançlarıyla baş başa bırakmak ve akıllarının başlarına gelmesini beklemekten başka yöntem yoktur.

Bu, burada bir dursun.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, -ki biz kendisini taciz/tecavüz iddiaları yüzünden tüm vakıf yurtlarının kapanması için yaptığı çağrıdan tanırız- partisinin teşkilatlarında olan pislikleri temizlemeyi seçmek yerine o pisliklerin üzerini örtmek için harekete geçti.

Canan bu yönde harekete geçince, doğrudan parmağında oynattığı kadın dernekleri, gazeteciler, şunlar bunlar da ya sus pus oldular ya da Can Ataklı denen insan teki gibi “zaten kadın da yolluymuş” deme alçaklığını tercih ettiler.

Bunun adı akıl tutulmasıdır. Bunun adı ikiyüzlülüktür. Bunun adı “alçalmanın kısa tarihi”dir.

Aslına bakarsanız Canan’ın verdiği refleksi de anlamlı buluyorum. Kökeninin “sert solcu örgütler”den geldiğini kendisi de gizlemeyen Canan, o örgütlerin “sert saklamacı” tavrına ilerliyor. Nedir o? DHKP-C’de, TİKKO’da, PKK’da falan “ahlaksızlık” derhal gizlenen, örtülen, kapatılan bir şeye dönüşür. Sözgelimi PKK’nın cezaevlerinde “eşcinsellik” suçu yüzünden infaz ettiği yoldaşlarının infaz gerekçeleri “eşcinsellik” değil “ihanet” falan gibi şeyler olur. Ahlakı budur o tarz örgütlerin.

Hadi Canan’ın geçmişi, bu türden iğrençlikleri kapatmaya, yönünü değiştirmeye müsait bir geçmiş. İyi de yahu, kadın örgütlerine, kanaat önderlerine, gazetecilere falan ne oluyor?

Bu arkadaşların ahlaklarını, vicdanlarını, doğruculuklarını sadece Kur’an kursu vakalarında kullanıp CHP teşkilatı vakalarında “çokoprens almaya gitmek” utanmaları gereken bir şeydir. Ve tabii, bundan sonra kuracakları hiçbir cümle, kuracakları hiçbir argüman ciddiye alınmaz.

Alınmaz, zira “kadın da zaten yolluymuş” alçaklığı felaket bir alçaklıktır. Utanç dolu bir cümledir. Bize gece gündüz ahlak pazarlayan adamların foyalarını da olduğu gibi ortaya döken bir cümledir aynı zamanda.

Görünen şudur. CHP için her geçen gün “taşıması felaket bir yük”e dönüşen Canan’ın etki alanı arttıkça bu tip alçaklıkların, bu tip ahlaksızlıkların arşa çıktığını daha çok görürüz. Her fırsatta dinin ve dindar insanların üzerinde hayvanlar gibi tepinmeye çalışan Canan ve etki alanındaki ekip, tacizciyi, tecavüzcüyü koruyan, kollayan leş gibi bir ekiptir. Daha fazlası değil.

İşe bakın ki CHP’yi Türkiye karşıtı eksenin mihveri haline getiren ekip de aynı ekiptir. Dolayısıyla vakıf yurtları değil ama Canan kapatılmalıdır. Hiç olmazsa CHP’ye gönül vermiş kadınların güvenliği için…

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

Yorumlar2

  • Bumudur 3 yıl önce Şikayet Et
    Birtek cananla bu iş bitiyor mu ? Deveye boynun eğri demişler oda nerem doğru ki demiş hesabı.Chp nin özeti malesef
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Duran 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık üstad.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat