Türkiye Yüzyılı vizyonu

  • GİRİŞ31.10.2022 08:43
  • GÜNCELLEME31.10.2022 08:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü AK Parti’nin yeni program ve hedeflerini içeren vizyon belgesini açıkladı.

Görkemli bir törenle ve büyük bir özgüvenle ilan edilen belgede oldukça önemli başlıklar var.

AK Parti iktidarlarında bugüne kadar gerçekleştirilenler gelecekte yapılacağı söylenenlerin en büyük güvencesi.

Türkiye Yüzyılı vizyonunun kamuoyuna duyurulduğu günün hemen ertesinde Türk halkının yıllardır hayalini kurduğu otomobil fabrikasının açılışının yapılması açıklanan hedeflere ulaşmanın imkânsız olmadığının kanıtı gibiydi.

Fakat o hedeflerin gerçekleştiğini görebilmek için öncelikle gelecek yaz yapılacak seçimlerin kazanılması gerekiyor.

“Bundan sonra atacağımız adımlarla ya bu ligin ön sıralarında yerimizi alacağız ya da tekrar geriye düşme riskiyle karşı karşıya kalacağız” diyen Erdoğan’ın da dikkat çektiği gibi oldukça kritik bir eşikteyiz.

Bir yanda Türkiye’nin önüne konulan yüzyıllık bir ufuk, diğer yanda ülkeyi geçmişin karanlık günlerine döndürme vaadi.

Halkımız kendisi ve çocuklarının geleceği için hangisini istediğini sandıkta söyleyecek.

Türkiye son dönemde başta savunma sanayii olmak üzere birçok alanda ciddi bir ivme yakaladı.

Mevcut performansın hız kesmeden devam etmesi hâlinde Türkiye’nin yakın gelecekte dünyadaki sayılı süper güçlerden biri hâline gelmesi hiç de zor değil.

Her şeyden önce Türk halkı olarak bizim buna inanmamız gerekiyor.

Bugün Türkiye’nin gücünü hâlâ bir türlü kabullenemeyenler ve gelecek yıl yapılacak seçimlerin ardından “Eski Türkiye”ye dönülmesini bekleyenler, halkın 2023’te Türkiye Yüzyılı vizyonunu onaylaması hâlinde Türkiye’nin artık sıradan bir bölgesel güç olmadığı gerçeğini kabullenmek zorunda kalacaklar ve ilişkilerini ona göre şekillendirerek Ankara’nın uzattığı dostluk eline daha sıkı sarılacaklar.

Türkiye’nin önündeki kritik eşiği kazasız belasız atlayabilmesi ve vizyonun içerdiği hedeflere ulaşabilmek için insan faktörünün önemini de unutmamak gerekiyor.

İnşa ettiğiniz tesis ne kadar modern ve son model teknolojiyle donatılmış olursa olsun, içinde çalışan ve halka hizmet veren zihniyet eski kafalı olduğu müddetçe arzu edilen hedeflere ulaşılamadığını birçok kez gördük.

Bunun için Türkiye’yi ilan edilen hedeflere taşıyacak bilgi ve beceriye sahip, görev aşkıyla dolu vatansever kadroların kurulması gerekiyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, geçenlerde savunma sanayindeki başarıların ardında gençlerimizin olduğunu söyleyerek, bir ülkenin en önemli kaynağının petrol, maden veya başka bir şey değil, “insan kaynağı” olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Yüzyılı vizyonunun başarılı olabilmesi için eğitim ve kültür başta olmak üzere savunma sanayinin dışındaki alanlarda da aynı amacı taşıyan insanlara ihtiyacımız var.

Terzi ne kadar mahir olursa olsun kalitesiz kumaştan iyi elbise çıkmaz. 

Türkiye bugün gönül coğrafyamızda yaşayan halkların da umudu hâline geldi.

Dolayısıyla, Türkiye Yüzyılı vizyonunun çizdiği ufkun sınırlarımızın çok ötesinde yansımaları olacaktır.

İslam dünyasının her köşesinde Türkiye’nin cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan hedeflere ulaşmasını dört gözle bekleyen ve bunun için dua eden milyonlarca insan olduğunu unutmamalıyız.

DİRİLİŞ POSTASI

Yorumlar1

  • Ahmet41. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar. Akpnin. Gormekistedigi. Anketi. Gosteriyolar. Secim. Zamani. Akpde. Soguk. Duş. Etkisi. Olcak. Haberleri. Yok
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat