Ahmedijad: İsrail, babasının silahıyla övünen çocuk

  • GİRİŞ28.11.2010 06:31
  • GÜNCELLEME28.11.2010 06:31

           Kravat takmıyorum, çünkü kravat bağlamayı bilmiyorum. Bu yüzden ortaokulda, lisede öğretmenlerimden çok dayak yedim. Şimdi de kravat takmayarak onları cezalandırıyorum.

          Başka takım elbisen yok mu? Niye hep aynı takım elbiseyi giyiyorsun diyorlar. Bu, benim milli takımım. O rengi çok seviyorum. Aynısından otuz tane yaptırdım, her gün birini giyiyorum. Laf aramızda toplu alınca çok ucuza mal oldu.

          Tahran Belediye Başkan Adayı olmak istediğimi söyleyince benimle alay ettiler. Belediyeye gittiğimde iş istemeye ya da kılık kıyafet yardımı istemeye geldiğimi zannetmişler. Ama hiç bozulmadım. Bu beni daha çok motive etti.

          Bir İngiliz gazetesi olan Daily Telegraph, benim Yahudi olduğumu yazmış. Daha neler? İnsanların kafasını neden karıştırırlar bilmem ki.

          İkinci kez Cumhurbaşkanı seçildiğimde, Batı basını seçimin şaibeli, hatta hileli olduğunu yazdı. İran’ın seçim derdi Batıyı niye bu kadar gerdi anlayamadım.

          Bir gün kafayı bulup ABD’ye ya da İsrail’e saldırırım diye ağzıma içki koymuyorum.

          Mademki bizde nükleer silah var, herkes eteğindeki taşları döksün. Ben varım.

          İsrail rahat durmuyor ki. Hani şımarık küçük çocuklar olur ya, benim babamın silahı var diye mahalledeki çocuklara sataşır. İsrail tam da bunu yapıyor.

          Yahudi Soykırımı diye bir şey yoktur dedim, acayip tepki aldım. Ben bir matematik profesörüyüm. Matematikteki tüm formülleri kullandım, altı milyon Yahudi’yi fırınlara sığdıramadım.

          Dürüst olalım. Hitler Yahudilere iyilik mi yaptı, kötülük mü? Yahudilerin yurtları var mıydı? Hayır. Hitler Yahudileri nereye sürdü? Filistin’e. Yahudilerin istediği topraklar, bu topraklar değil miydi? Evet. Peki Hitler Yahudilere iyilik mi yapmış oldu, kötülük mü? Ayrıca benim Yahudilikle bir sorunum yok, Siyonizmle var.

          Bush’a iki yıl boyunca gazetecilerin önünde tartışmayı önerdim. Ben tartışmayı sevmem dedi.

          Bush, devamlı İran’ın atom bombası yaptığını ve durdurulması gerektiğini söylüyordu. Bush’a dedim ki, o zamanlar sen ya fikir olarak babanın zihnindeydin, ya da bebek olarak annenin karnındaydın. Üşenme de tarih kitaplarını, özellikle de kendi tarihinizi inceleyiver, hatta ona da üşeniyorsan büyüklerine sor da öğren. Bu atom bombası denilen mereti dünyada ilk ve son defa kim kullanmış? Hani diyorum ki, bu konuda konuşmaması gereken bir tek lider sen varsın, ama bir tek sen konuşuyorsun dedim. Tamam Ahmetçiğim, araştıracağım dedi. Ertesi gün gazetelere demeç vermiş. ‘Ahmedinejad rahat durmuyor, ama durdurmalıyız, adam nükleer aşığı, bu sevdadan da vazgeçmiyor’ demiş.

          11 Eylül bir fiyaskodur. ABD İstihbaratının haberi olmadan nasıl olur da, uçaklar kalkıp kulelere çarpar. Az önce benim ne yediğimi biliyorlar –gerçi oruçluyum bir şey yemedim- ama kendilerinden haberleri yok. Bu nasıl iş anlamadım.

          Obama başkan olduğunda tebrik etmek için aradım. ‘İyi bir insana benziyorsunuz, ama sizi kendi halinize bırakırlar mı ki? Sakın Bush’un düştüğü hatalara düşmeyin, bizi dış politika malzemesi olarak kullanmayın, şimdiden söyleyeyim; bizim nükleer santrallerimiz tamamen barışçıl amaçlı, Bush, beni dinlemedi kaybetti, bak ben dimdik ayaktayım, ama O yok, hatta Onu İslama bile davet ettim ama oralı olmadı. Sizin de ne olduğunuzu bir anlayabilseydim, kimi Müslüman diyor, kimi Hıristiyan diyor, kimi de Yahudi, ama ben hiç birine itibar etmem, sizin söylediğinize inanırım, benim için de Yahudi demediler mi’ dedim.

          Maradona, futbolu gibi siyasi fikirleriyle, ideolojisiyle de gönlüme taht kurdu. Ne kadar değerli bir insan olduğunu ‘İran halkının yanındayım, onları bütün kalbimle destekliyorum’ diyerek gösterdi. Pele mi büyük, Maradona mı diye yıllardır tartışıyorlar. Tabii ki Maradona büyük. Koçum benim, kim tutar seni. 1986 Dünya Kupasında İngiltere’ye eliyle gol atmış. Hakemler görmemiş. İyi de yapmış, oh olsun. İngilizler, sömürgelerinin hepsine eliyle gol atmıştı ama dünya görmemişti.

İsmail YERDEN / Haber 7
 
ismailcsk@gmail.com

Yorumlar3

  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    ne derseniz deyin. ben bayılıyorum bu adama,bu sözlere defalarca şapka çıkarılır,mükemmel bayıldım doğrusu ve benim yerime de söylemiş gibi hissettim,Türkiye de aday olsa koşarak oy vermeye giderdim,yürü be Ahmedciğim kim tutar seni
    Cevapla
  • deli dumrul 13 yıl önce Şikayet Et
    ya sunni yayımcılığı. irandaki sunnilerden bahsetmiş la tahzen ama Türkiyede yıllarca şiilere edilen küfürlerden bahsetmiyor ?arabistanda yapılan inanılmaz ayrımcılıklardan ?bütün arap ülkeleri ABD kucağında İslama ihanet ederken iran başı dik duruyor buna cevabınız???
    Cevapla
  • la tahzen 13 yıl önce Şikayet Et
    Şii Yayılımcılığı. Sn Yazar! Ahmedinejadın Şii yayılımcılığı konusundaki fikrini de yazsaydınız madem? Şiaların Sünnilere yaptıkları eziyetleri, İranda patlayan bombaların nedenlerini de yazsaydınız? Ahmedinejad dünyaya karşı iyi oynuyor ama müslümanlara karşı hiçte iyi oynamıyor! Sanki Filistinden başka hiçbir islam devleti işgal altında değil, hiçbir islam devletinde zulüm yokmuş gibi sadece orayla ilgili konuşuyor!
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat