Netanyahu: Özür dilemek istiyorum ama…

  • GİRİŞ08.12.2010 13:59
  • GÜNCELLEME08.12.2010 13:59

     Biraz insaflı olun lütfen. Bu tamamen bir ülkenin meşru müdafa hakıdır. Farzedelim ki bu bir korsan faaliyeti. Somalili korsanlar gemi basıyor, fidye alıyor, haraç alıyor. Hadi vermeyin de görün bakalım ne oluyor? Biz ne haraç aldık, ne de fidye. Anlayamadık bu özür neyin nesi? Filistin’den size ne? Altı yüz kişiyle geliyorsunuz. Altı yüz kişi ordu demek ordu. Monaco Sarayını kaç kişi koruyor biliyor musunuz? Sadece iki kişi. 

          Bizde Sezar’ın hakkı Sezar’a verilir. Bunun istisnası bile yoktur. Yangın söndürme uçaklarınız geldi, sağ olsunlar personeliniz de elinden gelenin en iyisini yaptı. Sizde olsa biz aynısını yapar mıydık bilmiyorum, ama Allah için söyleyin, iyiliğinizi inkar mı ettik? 

Yangın söndürme ekibinizi mi alıkoyduk? Hepsine de teşekkür belgesi verdik. On sekiz ülkenin hiçbirinden ayırt etmedik sizi, hatta size ayrıcalık bile yaptık diyebilirim. Mesela,  yemekler dağıtılırken Türklerin tabaklarına daha çok koyduk. 

Peki, hiç düşündünüz mü, bütün bunları niye yaptık? Çünkü bu ekip İsrail’in yangınını söndürmeye geldi. Peki, Mavi Marmara ekibi niye geldi? İsrail’i yakmaya geldi. Gördünüz mü aradaki farkı? İşte biz bu kadar adil, bu kadar hassasız. 

          Bu yangın söndürme işi iyi oldu, ama bunu uzun vadeli politikalarımızı delmek için kullanmayın. Bizim de kendimizce planlarımız var. Lütfen buna saygı gösterin. 

          Diyelim ki, ben özür dilemeyi kabul ettim. Bunu muhalefete, halka, koalisyon ortaklarına nasıl izah edeceğim? Daha bir ay bile olmadı, hükümet yanlısı bir gazetenin benim için neler yazdığını biliyorsunuz. Bilmiyorsanız da söyleyemem. O kelimeyi ağzıma almaya bile utanıyorum. Siz de benden memnun değilsiniz. 

          Anladım ki, benim aynı anda hem muhalefeti, -bırakın muhalefeti, koalisyon ortaklarını bile-, hem de Türkiye’yi mutlu etmem imkansız. Ben de ne yapacağımı şaşırdım, iki arada bir derede kaldım. Görüyorsunuz, Dışişleri Bakanımız Sn. Avigdor Liberman’ın nefesi her an ensemde. Benimle ilgili en küçük bir ayrıntıyı bile kaçırmıyor. Bir tek onunla bitse iyi. Daha bir çok insan var onun gibi. 

          Bu yangın olayında Türklerin ne kadar asil, ne kadar soylu, ne kadar fedakar, ne kadar yardımsever olduklarını gözlerimle gördüm. Zaten biliyordum. Tarihe bir göz attım, dünyada bize Türklerden başka kimse sahip çıkmamış. Bizimkiler niye bunu göz ardı ediyor bilmiyorum. Bu gurur niye anlamıyorum. Kafam allak bullak, bir çıkar yolu mutlaka vardır ve bulacağım. 


İsmail YERDEN / Haber7        
ismailcsk@gmail.com

Yorumlar2

  • bedir tan 13 yıl önce Şikayet Et
    şaka. şaka şaka
    Cevapla
  • H.Şentürk 13 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR PİSİKOLOJİK HASTA. İsraili yoneten zihniyete bakın Ne akılsızca bir demeç bakınız verdikleri yemektede gözleri var ne ac yöneticiler bunlar devlet yönetirse niye teror olmasın.Bular terorisyönetici ve de böyle yönetiyorlar kabahat onlarda deyil insanlığı hiçe sayan zihniyette.Bunlar canidir laneytlenmişler her şeyden haberleri var amma geri dönemiyorlar taaaki lanetlendikleri zamandan beri,Bunlar isyankar doğrulari olmayan insanlar.Tabiki iyileride var, her milletin iyisi varfakat ses çikaramazlar bunuda yazmak lazim..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat