Bugünlerde Kürtlerin dostu kim?

  • GİRİŞ23.09.2011 06:04
  • GÜNCELLEME23.09.2011 06:04

Bildiğimiz, daha çok da bilmediğimiz sebeplerle terör yeniden artışa geçti, sadece önceki gün yedi sivil vatandaşın canını aldı.

Siirt’te ölen genç kızların öyküsü yürek burkucuydu; aynı şekilde Ankara’da patlayan bombanın aldığı canların ve halen hastanede yaşam savaşı veren yaralıların öyküleri de...
Her gün kan akan, her gün bombalar patlayan bir ortamda barıştan söz etmek, Bizans’ın son günlerinde meleklerin cinsiyetini tartışmaya benziyor maalesef.
* * *
Bazı genel varsayımlar var, terörün sebebi ve nasıl sona ereceği hakkında. Bu varsayımları sadece ben gerçek kabul etmiyorum, ortaya çıkan tutanaklardan anlaşıldığı kadarıyla hükümetimiz ve devletimiz de onları veri kabul ediyor.
Bu gerçeklerin başında, Türkiye’de yaşayan Kürtlerin kendilerini eşit vatandaşlar olarak hissetmelerinin önündeki engellerin teröre yol açtığı, terörü yaratan bataklığı oluşturduğu fikri var.
Ne demek kendini eşit hissetmemek? Asimilasyona uğramak, etnik kimliğin inkarı, ana dili kullanmanın ve öğrenmenin önündeki engeller, gündelik aşağılamalar, tabi olunan ayrımcılık... Daha da sayabilirim ama bunlar en temel nedenler.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

İsmet Berkan - Hürriyet

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat