İslâm birliği ve barış

  • GİRİŞ06.11.2009 10:00
  • GÜNCELLEME06.11.2009 10:00

Hükümetin Suriye ve Irak’la yakınlaşması, İsrail Dışişleri Bakanlığı Siyasî Araştırmalar Bölümü eski Başkanı Aryen Levin’e, Menderes’in Irak’la yaptığı ve sonra Pakistan’la İran’ın da katıldığı ittifakı hatırlatmış.

The Jerusalem Post gazetesindeki makalesinde Menderes’e “hırslı ve dalavereci” diye hakaret etmekten de geri durmayan Levin, şöyle demiş:

“1948’deki kuruluşundan sonra İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülke Türkiye olmuştu. Ama Müslüman ortaklarıyla girdiği bu savunma oluşumunun geliştirilmesinde kendisine verilen faal rol nedeniyle, Türkiye’nin İsrail’e yönelik bu ilk samimiyet gösterisi hızla söndü.” (1 Kasım 2009)

Şimdiki hükümetin de Menderes’in İsrail’le ilişkilere yönelik tavrını tekrarladığını savunan Levin, yazısını Türkiye-İran yakınlaşmasının yakın takipte tutulması gereğini ifade ile bitiriyor.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar15

  • derya deniz 14 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim. İşte yapmamız gerekn bu, Türk İslam Birliğini sürekli her yerde dile getirmeliyiz. çünkü bu birliğin kurulması ile hem manevi açıdan çok büyük bir güç olacak Müslümanlar, hem de Türkiye bu birliğe önderlik edecek, ağabey rolü Türkiye de olacak. hem de ekonomik açıdan da oldukça güçlü olunacak ve bu imkandan tüm İslam ülkeleri de faydalanacak.
    Cevapla
  • sercan gün 14 yıl önce Şikayet Et
    islamın nuru. Allah ın sünneti bu,hakkı savunanlar dünyada Allah ın dinini hakim kılmak için mücadele vericek,batıl da buna engel olmaya çalışacak.ama kader değişmez,bugün Türk İslam Birliğine engel olmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacaklar inşallah.dünyayı islamın güzel nuru ile dolu günler bekliyor inşallah
    Cevapla
  • yavuz selcuk 14 yıl önce Şikayet Et
    kaleminize sağlık. Deccaliyet sisteminin sabote edip engellemeye çalışmalarını ancak sizin gibi usta kalemlerin İslam Birliğini sürekli anlatmaları ile durdurulabilir.
    Cevapla
  • yavuz selcuk 14 yıl önce Şikayet Et
    sözcümüz misali. Teşhisleriniz tam yerinde sizin gibi yazarlarımız gerçeklerin sözcülüğünü yapıyor.bahsettiğiniz konu çok önemli ne zaman birlik ve barış ortamı hazırlansa deccal ayaklanmaya başlıyor deccalin ayaklanmasını ancak sizin gibi kalemi gümüş olan yazarlarımızın yazıları ile susturula bilir çünkü deccal en çok medyayı kullanıyor sizin gibi deccalin oyununa gelmeyen yazarlarımızın Birlik ile ilgili düşünceleri çok önemli.Deccali en çok kızdıran konu bu bundan dolayı anılması gereken en önemli konu Türk İslambirliği
    Cevapla
  • mert emin 14 yıl önce Şikayet Et
    kader böyle. istesede istemesede herkes bu birliğini oluşmasına hizmet ediyor. tüm islam alemi hızlı adımlarla bu birliğe doğru ilerliyor maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat