İslâm ve Türkler

  • GİRİŞ20.11.2009 08:53
  • GÜNCELLEME20.11.2009 08:53

Müfessirlerin yorumuna göre, bin yıllık tarihimizde üstlendikleri misyon, “Allah öyle bir kavim getirecektir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı sever. Onlar mü’minlere karşı alçakgönüllü, kâfirlere karşı izzet sahibidirler ve Allah yolunda cihad ederler” mealindeki Maide Sûresi 54. âyetinde haber verilen kavmin Türkler olduğunu fiilen gösterdi.

Bediüzzaman da milliyetçilikle ilgili izahlarında Türklere seslenirken bu mânâyı ifade ediyor:

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar8

  • Ziggurat 14 yıl önce Şikayet Et
    Biz Müslüman olurken çok kan döküldü.. Tabiki bu İslamın Din Saltanatçılarının yönettiği dönemine denk geldi. Talkan ve Curcanda 80Bin Türk katledildi ve savaş anıları, Türklerin nasıl katledildiği, büyük hadis imamlarınca kayda geçti, övünüldü. Doğrular yazılsın ki, İslamın en iyi hangi Millet yaşamış ve yaşatmış ve bu aşamada ne kadar acılar çekilmiş öğrenilsin. Arapçı-Emevici Din Saltanatının batağa sapladığı İslam Hümanizmi, İmam-ı Azam, Yunus Emre, Mevlana ile yani Bizimle ayağa kalkmıştır. Önemlidir.
    Cevapla
  • ilyas fermani 14 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞLAR.... 1 Müslüman halklar birleşince türk islam birliği olmaz..2 . halklar diyince kominist ağızı olmaz. bence kominist ismi olsa olsa NADİACOMENACHEE olur dermişim demiyorum ben gerçek koministede saygı duyarım o onu tercihi ama tutarlı olsun görüşünde .miz müslümanları saf sofu gibi görmek istiyenler var demek EVET MÜSLÜMAN HALKLAR VAR MÜSLÜMAN MİLLETLER YOK İSLAM MİLLİYETİ VARDIR kavimciler onu çarptırıyor milliyetçilik diye ASLINDA TAM ADI IRKÇILIKTIR MİLLİYETÇİLİĞİN .
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    nadia comenachee. sen önce kimlere özenip te bunun ismini aldın? islam halkları birleşince islam birliği oluşacak inşallah. ne var bunda? bu bir gönül birliği. AVRUPA BİRLİĞİ OLUYOR, BALTIK BİRLİĞİ OLUYOR DA NİYE TÜRK İSLAM BİRLİĞİ OLUNCA GOCUNUYORSUNUZ?
    Cevapla
  • Nadia Comenachee 14 yıl önce Şikayet Et
    :)güldürmeyin. müslümanlar komünist ağzını çok kullanmaya başladı, mesela sömürgecilikten bahsederken emperyalizm ifadesini kullanıyoruz. Şu aşağıdaki ifadeye bakın "islam halkları" iğrenç bir komünist ağzı bu
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK İSLAM BİRLİĞİNDEKİ TÜRK İŞARETİ ÖNEMLİ. türkler hizmetçi olmuşlardır yüz yıllarca, türkler islam yolunda hizmetten, köle olmaktan, kapıcı olmaktan, paspas olmaktan geri çekinmeyecek kadar Allahtan korkan, takvanın üstünlüğüne inanan, ırk üstünlüğü gütmeyen, hizmetli insanlardır. Osmanlı zihniyeti içerisinde Türkler kimseye türk ismini zorlamamış, her ırkı, her topluluğu eşit mesafede tutmuştur. Türk İslam birliğinde Türk denmesinin sebebi, Türkler Kürtlerin de, Arapların da hizmetlisi olarak liderlik vasfını kullanan tek ümmettir. Allaha şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat