Safdil dindarlar

  • GİRİŞ28.03.2010 09:12
  • GÜNCELLEME28.03.2010 09:12

Millet buna direndi. Çok partili demokrasiye geçilip din üzerindeki baskıların tedrîcen hafiflemesine paralel olarak dindarlaşma yaygınlaştı.

Türkiye modernleştikçe halkın dinden uzaklaşacağı hesabını yapanlar, tam tersi bir neticeyi karşılarında buldular. Artan ve güçlenen dinî ve manevî hizmetlerle, giderek daha da dindarlaşan nesiller yetişti. Bu süreç halen de devam ediyor.

Böyle olunca, bu gelişmeye engel olamayan ifsad komiteleri, özellikle siyaset ve ticaret üzerinden farklı ve daha dessas tuzaklar kurarak dindarlığın içini boşaltmaya yönelik tertip ve tezgâhlara yöneldiler. Maalesef bunlar etkili oldu.

Bu konunun değişik boyutlarına, önceki yazılarımızda yeri geldikçe dikkat çekmeye çalıştık.

Şimdi dindarlara siyaset cenahından yöneltilen oyun ve tuzaklar üzerinde durmak istiyoruz.

 Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Kazım GÜLEÇYÜZ / Yeni Asya

Yorumlar4

  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    EN BÜYÜK SAFDİLLİKLERDEN BİRİ DE KİMLİKLERDE YAZAN İSLAM. kimlikte yazıyor diye herkesi Müslüman bellemek kadar bizi yanıltan bi şey olamaz. başörtü yasağını 411 oya karşı kabul etmeyenlerin kimliğindeki din hanesinde de İslam yazıyor.... artık saflığımızı atalım. daha şuurlu bakalım inşallah.
    Cevapla
  • ahmet ilker 14 yıl önce Şikayet Et
    Ziyaretçi Adı Altında Allah Velilerine Laf Söyleyenlere. Cahil cesur olur derler ya, bunlarınki o hesap. Ahmaklığın sınırı yok nasıl olsa, ahiret inancın yoksa diyecek birşeye gerek yok da asıl problem ben müslümanım deyip de böyle kuru sıkı sallayanlara. De get rezil ol o zaman, hesabını nasıl verirsen ver, Allah seni bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    TAM MAO ZEDUNGUN KIZIL KİTABI GİBİ CHP DE KÖY ENSTİTÜLERİNİ AÇMIŞTI. amaç tek tip, sosyalist eğitimdi. chp bunu yaptı ama şu aralar sosyalistliğinin önüne milliyetçi kelimesini getirdi. yani milliyetçi sosyalist bir oluşum mhpnin dikkatini çekebilecek, böylece chpye destek olma yönünde kandırılmış yığınlar oluşturulabilecekti. zaten ergenekon da milliyetçi söylemlerle çıkmamış mıydı? onlar da milliyetçilik eklemişti fikri yapılarının önüne. tabiki mhplilerin balıklama dalmalarını bekliyorlardı bu da oldu. DEVLET ADINA DİYE BAŞLADILAR FAALİYETLERİNE. gerisi malum....
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 14 yıl önce Şikayet Et
    ÖLÇÜYE DİKKAT. Rehber olacak ÖLÇÜyü Allah ve Rasülü koyar.Bazı kavramları kullanırken dikkatli olmak lazım.Üstadın görüşü olur.Sen bunu bazen alır,bazen başka görüşü kullanırsın.Eğer sürekli üstadın görüşlerini kullanacaksan sana akıl niye verilsin ki.Yoksa böyle acaib durumlar olur.Üstad bazen siyasete girer,sen de girersin.Çıkar sen de çıkarsın.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat