Hayra alâmet değil

  • GİRİŞ22.04.2010 06:20
  • GÜNCELLEME22.04.2010 06:20

BDP’lilerin bir-iki haftadır seslendirdikleri bir endişe var: “TSK’nın terör örgütüne karşı hazırlıkları devam eden bahar operasyonları yoğunlaşırsa, zaten yürümeyen açılım iyice tıkanır, gündem tekrar teröre döner.”

Son günlerdeki gelişmeler, bu öngörüyü doğrular nitelikte. Operasyon-çatışma-mayın-şehit haberlerinin yine sıklaşması hayra alâmet değil.

Geçen yılki “TSK mayınları” sebebiyle verdiğimiz 7 şehitle ilgili olarak, dosyanın 10 ay sonra havale edildiği Askerî Savcılıkça yürütüldüğü belirtilen soruşturmada hâlâ bir netice alınamamışken, üstelik olayın yine örtbas edilmek istendiğine dair ipuçlarının belirdiği iddia edilirken gelen yeni şehit haberleri hem bir kez daha yürekleri yakıyor, hem de şüpheleri derinleştiriyor.

Böyle bir ortamda Samsun ve Karadeniz odaklı bir gerginliğin Kayseri üzerinden yaygınlaştırılmaya çalışılması da tesadüf olmasa gerek.

Köşe yazısının tamamının okunması için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar1

  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    2007 ŞEHİT CENAZELERİNDE DE İŞÇİ PARTİLİLER İL İL DOLAŞMIŞLARDI. şimdi de kayseride yine İP ve KIZILELMA PROVAKASYONLARI DEVAM EDİYOR. GÜNLERDİR YAZIYORUZ, MHP KIZILELMA YANİ MAOCU MİLLİYETÇİ SOSYALİZME GEÇMİŞTİR. perinçekçilik türkeşçiliği bahçeli döneminde yenmiş, MAOCU SOSYALİZM MHP VE CHPYİ BİRLEŞTİRMİŞ, bu iki halkçı partiyi sosyalist ulusalcı yapıp, ergenekonun da avukatı yapmıştır. işte provakasyonların bu derece geniş zemin bulması, ülkede ülkücülüğün yok olması, yerine sosyalist maocu milliyetçiliğin, türk islam sentezi yerine şamanizmin yerleştirilmesidir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat