Cihangir'den 2. Gezi çıkmaz

  • GİRİŞ20.06.2016 09:36
  • GÜNCELLEME20.06.2016 09:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı iftar yemeğinin ardından konuşmalar yapıldı. 

Erdoğan konuşmasının sonunda büyük sürpriz yaptı ve Rumeli Hisarı'nın içinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Boğazkesen Fetih Mescidi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, mescidin bulunduğu yerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet'le canlı bağlantı yaptı ve mescidin açılışını gerçekleştirdi.

Boğazkesen Mescidi, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederken inşa ettiği yapı.. Depremin ardından yıkılan mescidin sadece minaresi kalmıştı. Cumhuriyet döneminde mescid alanının bulunduğu alana platform kuruldu ve sanatçılar konser verdi. Kadir Topbaş, mescidin restorasyonuna karar verdi ve mescid ibadete açıldı.

***

Gözden kaçmasın. Fatih Sultan Mehmed tarafından kiliseden camiye çevrilen yerler müze olarak kullanılıyordu. AK Parti iktidarında; önce Bursa Ayasofya, daha sonra Trabzon Ayasofya ibadete açıldı. Şimdi de; İstanbul'un fethinin sembolü olan Boğazkesen Mescidi ibadete açıldı. Sırada Sultanahmet Ayasofya Camii var. Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın bir dönemde Ayasofya'yı da ibadete açacağına yürekten inanıyorum.

***

Cihangir'de; bir plakçıya alkol alındığı için baskın yapıldığı iddia edildi. Saldırıyı tasvip etmiyoruz ama plakçı önünde toplanan kalabalığın mahallede ikamet eden çocuklu bir kadına laf attığı, kadının kocasının da durumdan haberdar olması üzerine hesap sormaya gelmesi üzerine tartışmanın başladığı ifade ediliyor.

Önceki gün de Cihangir'de eylemler yapıldı ve 2. Gezi çağrısı yapıldı. Türkiye 2. Gezi kalkışmasını kaldıramaz. Gençler sakın gaza gelmeyin, şiddete başvuranlar tutuklanır. Karşınızda Gezi kalkışması sırasında eylemleri körükleyen polis amirleri, savcılar ve hakimler yok! Gezi eylemlerinde şiddete göz yuman, sokakları yakan ve barikat kuran çapulcuları koruyan polis amirleri, Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı paralel devlet yapılanmasının aktif üyeleri olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Gezi Parkı'nı işgal eden çapulcuları serbest bırakan hakim ve savcıların çoğu da yurt dışına kaçtı.. “Gezi olaylarına PKK müdahil olsaydı, şu an hükümet edenlerin bu makamda oturmaları imkanı olmayacaktı. PKK kimden emir aldıysa katılmadı.” diyen savcı Zekeriya Öz firarda.. Celal Kara firarda.. Fikret Seçen firarda.. Bu isimler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başsavcı vekili idi ve isteselerdi, Gezi Parkı'nı işgal eden kişileri anında tutuklayabilir ve olayların büyümesini engellerdi. AK Parti Hükümeti'nin düşmesi için PKK terör örgütünden medet uman savcılar yok! Şiddete başvuranların yolu Silivri'den geçecek.

***

Yargıtay 16. Ceza Dairesi; tarihi bir karara imza atmış ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasında verdiği kararı bozmuştu. Daire; Danıştay saldırısı davası ile Ergenekon davası arasındaki hukuki ve fiili irtibatın somut delillerle gösterilmemesini bozma nedeni saymıştı.

Sabah Gazetesi muhabiri Fatih Ulaş önemli bir habere imza attı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen Danıştay saldırısı şemasının sahte olduğunu deşifre etti.

Bugün gazetemizde saldırıya uğrayan Danıştay üyelerinin saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Alparslan Arslan hakkında farklı ifade verdiğini gözler önüne serdik.

Hrant Dink'in ölümüne zemin hazırlayan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet yapılanmasının Danıştay saldırısını organize eden kişi veya kişileri ört-bas ettiği ortaya çıkacaktır.

Yorumlar2

  • oğuz 7 yıl önce Şikayet Et
    çok tutarlı ayağı yere basan ve gerçekleri gözardı etmeyen bir yazı kutlarım
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir tespit
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat