Niçin bir araya geldiler?

  • GİRİŞ22.02.2019 10:04
  • GÜNCELLEME22.02.2019 10:04

CHP, İP, Saadet ve HDP ittifakının gerçek amacı, hedefi nedir? Daha iyi bir Türkiye için mi mücadele veriyorlar? CHP, İP, Saadet ve HDP, içeride ve dışarıda güçlü bir Türkiye için mi bir araya geldi? AK Parti iktidarına, “Cumhur ittifakı”na nasıl bir alternatif sunuyorlar? Tayyip Erdoğan’ı devirip Türkiye’yi daha “iyi”, “güzel” günlere mi taşımak istiyorlar?

Bu sorulara tereddütsüz bir şekilde olumlu yanıt verecek birileri var mı?

Biraz zor, değil mi?

Eğer derdimiz samimi bir şekilde bu soruları doğru bir biçimde yanıtlamaksa, adına “Millet ittifakı” denen bu cephenin hiç de hayırlı bir işbirliğine girişmediğini ilk elden söyleyebiliriz. Hele hele FETÖ ve PKK’nın da geri planda bu ittifakın destekçisi olduğu gerçeğini gözönüne getirecek olursak, burada Türkiye için “hayırlı” bir ortaklıktan bahsetmenin imkanı yoktur.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de tespit ettiği gibi ortada bir “millet ittifakı” değil, tam aksine “zillet ittifakı” vardır. Millete karşı işbirliğinden millet yararına bir sonuç çıkmayacağına göre, bu ittifakın tamamen millete karşı bir ortaklık olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

O halde bu kirli ittifakın siyasi hedefi, amacı nedir? Niçin bir araya geldiler?

Şüphesiz iç ve dış politikayla ilgili somut hedeflere sahipler. Öncelikli siyasi hedefleri Batı sisteminin kontrolünden çıkan Ankara’yı yeniden eski durduğu yere, konumuna geri getirmektir. Bu yüzden sürekli bir restorasyondan, seçimleri kazanmaları halinde Türkiye’yi eski siyasal sisteme geri götürmekten bahsediyorlar.

Peki eski siyasal düzeni geri getirmekten kasıtları nedir?

Güçsüz, zayıf, Batı’ya bağımlı bir Ankara istiyorlar. Niyetleri Türkiye’ye yeni bir istikamet çizen, ülkenin önüne milli hedefler koyan, güçlü ve büyük Türkiye’yi hedefleyen AK Parti iktidarını zayıflatmak ve devletin başından uzaklaştırmaktır. Milletin söz sahibi olduğu devletin yerine yine eskisi gibi Batı’lı devletlerin uzantısı bir “Paralel devlet” ikame etmeye çalışıyorlar. Verdikleri mücadelenin büyük bir kısmı Batı’nın bir proje örgütü olan FETÖ’yü kurtarmak, PKK ve onun siyasi uzantısı HDP’nin tasfiyesini engellemek üzerine kurulu.

“Millet ittifakı”nın devleti kontrol altına almayı başardığında yapacağı ilk iş Fırat’ın doğusundaki bir terör koridoruna, PKK/YGP devletine yeşil ışık yakmak olacak. Ankara’yı yeniden Pentagon’un hizasına sokarak Ortadoğu’da ABD politikalarının önünü açacaklar. Bunun için aslında iktidarı almalarına da gerek yok; içeride siyasi kaos çıkarmayı başarır ve devlet ve millet iradesini içerideki karışıklıklarla uğraştırabilirse Ankara’nın dış politikada elini zayıflatır ve yanı başımızda oldu bittilere yol açabilirler.

31 Mart seçimlerinin “Beka sorunu” olarak görülmesinin sebebi bu. Bu ittifak ülkenin bekasını tehdit eden bir özellik taşıyor. Bu gerçeğe karşı çıkanların tek amacı da FETÖ ve PKK destekli CHP, İP, HDP ve Saadet ittifakının kirli işbirliğinin sonuçlarını milletin gözünden kaçırmak ve gizlemektir. 

AKŞAM

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat