Millet “beka tehdidi”ni gördü

  • GİRİŞ25.03.2019 12:05
  • GÜNCELLEME25.03.2019 12:05

“Cumhur İttifakı’nın Yenikapı’da gerçekleştirdiği mitinge 1 milyon 600 bin İstanbullu katılarak önemli bir mesajın altına imza attı. 1 milyon 600 bin İstanbullu’yu Yenikapı’ya gitmeye iten sadece şehrin belediye başkanlığı olmasa gerek. Bu görüntü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerini “beka seçimi” ilan etmesinin millet nezdinde büyük bir karşılık bulduğunu gösteriyor ki, milyonlarca insanın Yenikapı’da buluşmasını başka türlü açıklamanın izahı yok.

 

 

Yenikapı miting alanı, ülkeyi işgale açık hale getirmeyi hedefleyen 15 Temmuz darbe kalkışmasını yenilgiye uğratan milletin zafer meydanı olma özelliği taşıyor. “Cumhur ittifakı”nın temeli 15 Temmuz gecesi sokakta atılırken, bu ittifak darbenin hemen ardından Yenikapı meydanında bir araya gelerek dünyaya bu vatanın sahipsiz olmadığını haykırmıştı.

Darbeci hainlerin 15 Temmuz’da başaramadığını siyasi yollardan, FETÖ ve PKK destekli seçim ittifakı ile yeniden elde etmeye çalışmaları yeni bir beka tehdidi olarak gündeme gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan milleti ülkenin bekasına sahip olmaya çağırmıştı. İşte bu çağrı, Yenikapı’da bir araya gelen milyonlar nezdinde büyük karşılık bulduğunu açıkça gösteriyor. Bu miting, siyasi tarihe şimdiden “beka mitingi” olarak geçmiştir.

 

 

Seçimlere bir hafta kala piyasalarda Amerika destekli dolar operasyonu da gösteriyor ki, Batılı başkentler telaşa düşmüş durumda. Amerika’nın asıl derdi, 31 Mart seçimlerinin ardından Türkiye’nin gireceği 4,5 yıllık kesintisiz dönem. Türkiye’nin 31 Mart seçimlerinden sonra 4,5 yıllık bir seçimsiz, engelsiz dönemi olacak. Ülkemiz için altın değerindeki bu süreci Amerika şimdiden baltalamanın derdinde. Bunun için de “millet ittifakı”nı kullanıyor.

31 Mart seçimlerinde “Cumhur ittifakı”na zarar verebilirlerse “Millet ittifakı”nın önünü açılacak ve 4,5 yıllık bu süreç, Türkiye için yeni bir istikrarsızlık dönemine dönüşecek. Tabii Cumhur İttifakı seçimlerden başarıyla çıkması halinde 4,5 yıl boyunca ülkenin en temel meselelerinde büyük mesafeler kat edilecek, bekamızı tehdit eden iç ve dış kaynaklı girişimlerin ise önü tümden kesilecektir. Yenikapı mitinginde toplanan milyonlarca insanın amacı da, hedefi de beka tehdidinin ortadan kaldırılmasıdır kuşkusuz. Bunun için o meydana geldiler, “Cumhur ittifakı”na desteklerini açıkladılar. Bu muhteşem görüntü 31 Mart’ta sandığa yansıdığında Türkiye için yeni bir dönemin başlayacağından emin olabiliriz. Bu yeni süreç Türkiye için bütün belaların bertaraf edildiği yeni bir süreç olacak. 

AKŞAM

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat