Kürtlerden HDP’ye büyük tokat

....

  • GİRİŞ01.04.2019 11:12
  • GÜNCELLEME01.04.2019 11:36

31 Mart Yerel Seçimleri yol kazasına uğramadan tamamlandı. “Cumhur İttifakı” yüzde 50’nin üzerinde oy alarak Türkiye’nin iktidar tercihinin değişmediğini gösterdi. CHP ve İP ittifakı ise yüzde 40’ın altında kalarak bu seçimlerde de varlık gösteremeyerek başarısız oldu.

 

 

Gözlerin çevrildiği İstanbul’da Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu başa baş çekişirken, Ankara’da CHP-İP ve HDP’nin ortak adayı Mansur Yavaş yarışı önde tamamlamak üzereydi. Seçimin en büyük kaybedeni ise HDP ve İP oldu.

HDP Ağrı, Şırnak, Bitlis, Tunceli ve Iğdır’ı kaybederek Kürtlerden büyük bir tokat yedi. Özellikle Ağrı’da aldığı yüksek oy oranıyla Savcı Sayan’ı tebrik etmek gerekiyor.

 

 

Genel olarak bölgeden gelen seçim sonuçları oldukça sevindirici. HDP’nin “çukur siyaseti” ve terörle arasına mesafe koymaması büyük oranda Kürtler tarafından cezalandırıldı. Bu sonuç, AK Parti’nin MHP’yle oluşturduğu “Cumhur ittifakı”nın Doğu ve Güneydoğu’da da büyük destek bulduğunu gösteriyor. Kürtler tercihini terör örgütü ve onun siyasi uzantısından yana değil, büyük Türkiye’nin bütünlüğünden yana kullanmıştır.

İP ise (ilerleyen saatlerde Balıkesir’de sonuç değişmezse) hiçbir ilde başarı elde edemeyerek sıfır çekti.

Bu tabloya göre seçimin tartışmasız kazananı Erdoğan liderliğindeki “Cumhur ittifakı” oldu. 17 yıldır iktidar olmanın verdiği dezavantajla seçime girmesine karşın AK Parti bu seçimden açık ara birinci parti çıkarak büyük başarı elde etti. Keza Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP’ye de çekilen bölme-parçalama operasyonlarını göz önüne aldığımızda 1 büyükşehir 10 ili kazanarak ciddi bir başarı gösterdi. Dışarıdan ve içeriden yürütülen kara propaganda mekanizmasına, Türk ekonomisine yönelik operasyonlara ve son olarak dört benzemez muhalefet partisinin ortaklığına rağmen millet geri adım atmadan siyasi tercihini “Cumhur ittifakı”ndan yana kullanarak önemli bir tavır sergiledi.

Bu seçim sonuçlarıyla millet gelecek dört buçuk yıllık sürecini garanti altına alarak Türkiye’ye altın değerinde bir fırsatı sunmuş oldu. Türkiye’yi istikrarsızlaştırma planları, bu seçim sonuçlarıyla boşa çıkarıldı. İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde dört buçuk yıllık altın değerinde bir zaman ve fırsat söz konusu. Bu seçim sonuçları FETÖ ve PKK’nın sonunu getireceği gibi güney sınırlarımızdaki “terör devleti” planlarını da tarihin çöplüğüne gönderecek niteliktedir. Şimdiden hayırlı olsun.

AKŞAM GAZETESİ

Yorumlar1

  • Ali Mercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Üzülecek bir sey yok Bu Secim Reis icin bir güven oylamasi oldu Dis ve ic mihraklar bunu beklediler yani akp ve yahut Reis 5 oy 100 oylan belediye almis, kayip etmis kimsenin umrunda degil, Büyük vilayetler büyük para ister eger akp de olsalar hükümet büyük yükün altina girmis olur, ama akp de olmadigi zaman kanuni hakini verir ve biter, Buda su anlam geliyor yani Reisen ve hükümetin yükü bu 4,5 senede hafiflanmis olur ve oraya harciyacigi parayi Dis ve ic mihraklardan gelen ekonomi baskilari ferenler Halkimiz feresetlidir ne yapacagi iyi bilir ha yaparsin seni göreyim dedi, Reis senin elinide afiflatik sende devleti düze cikar dedi, onun icin üzülecek bir sey yok avrupadan yaziyorum
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat