İmamoğlu yapmayınca Valilik el attı

  • GİRİŞ13.04.2020 13:09
  • GÜNCELLEME13.04.2020 13:09

Bizim İBB Başkanı’nın kendini zor duruma düşürmekte üstüne yok. İngiltere’nin eski büyükelçisi Richard Moore’un pek manalı olmayan ve bazı sosyal medya kullanıcılarını tiye alan Türkçe tweetine kırık dökük bir İngilizceyle karşılık vererek “siz onlara bakmayın efendim, Türkler sizi çok seviyor” şeklinde şirinlik yapmaya çalışınca sosyal medyada alay konusu oldu.

Ekrem Bey, bu şirinlik gösterisiyle herhalde aleyhindeki negatif gündemden çıkmaya çalışıyordu. Ama şirinliğin dozu kaçınca, sosyal mesafeyi koruyamayınca eleştirilerin hedefi oldu. Türkiye’nin en büyük şehrinin belediye başkanının kendisini bu duruma sokması elbette üzücü. Fakat bunun anlaşılır nedenleri de var. Son günlerde aldığı eleştiriler moralini bozmuşa benziyor. Ve bu yüzden olsa gerek dengeli davranamadığı göze çarpıyor. Koronavirüs salgınıyla mücadelede en fazla çuvallayan isimlerin başında geliyor İmamoğlu. Bir iki tweetle, sempatik görünme çabasıyla, sosyal medyadaki şirinlik gösterileriyle kendisine yönelik eleştirilerden kurtulması biraz zor. Ekrem İmamoğlu sorumluluğunda İstanbul’da yaşananlar hiç hafife alınacak gibi değil.

İstanbul, Türkiye’de Koronavirüs salgınından en çok etkilenen şehir. En çok Korona vakası İstanbul’da. İmamoğlu yönetimindeki İBB ise uygulamalarıyla ilk günden beri salgınla mücadele yerine, -bilerek ya da bilmeyerek- salgının daha fazla yayılmasına yol açtı. Otobüs ve metro seferlerinde kuralların dışına çıkıldı. İBB’nin sorumlu olduğu birçok yerde sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı. Ve bu gidişata sonunda İstanbul Valiliği el koymak zorunda kaldı.

Valilik, İstanbul’daki kara, deniz ve raylı sistemlerde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarını sıkıca denetleyecek. Ve kurallar neyi gerektiriyorsa bizzat Valilik tavizsiz uygulayacak.

İmamoğlu’nun İkitelli Şehir Hastanesi’nin yolunun yapılmasını üstlenmemesi zaten kendisi hakkında büyük bir soru işaretine yol açmıştı. Kamuoyu, bunları -kasıt mı, beceriksizlik mi- henüz neye yoracağını tam bilemiyor; ama İBB’nin Korona sınavından sınıfta kaldığı hususunda herkes hem fikir. İmamoğlu açısından durum hiç iç acıcı değil. Böyle giderse “istifa istifa!” sesleri yükselmeye başlar.

CHP’Lİ BELEDİYELER EKMEK ARABASIYLA SÖZCÜ DAĞITTI

Sokağa çıkma yasağı CHP’li belediyelerin hizmette sınır tanımadığını da gösterdi. İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere bir çok ilde CHP’li belediyeler ekmek arabasıyla Sözcü ve Korkusuz gazetelerini dağıttı. Doğrusu bu görüntüleri izlediğimizde önce kamera şakası zannettik, sonra bir işgüzarlık olabileceğini ve genelleme yapmamak lazım geldiğini düşündük. Fakat Sözcü gazetesi o belediyelerin tam listesini yayınlayıp teşekkür edince herhangi bir şüpheye yer kalmadı. Böylece “yandaş medya” eleştirilerinin aslında bir maskeleme olduğunu ve her iftiranın bir itiraf içerdiğini bir kez daha anladık. Hiç sorun değil!

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat