Hayali zaferler, kiralık umutlar...

.

  • GİRİŞ25.05.2020 12:53
  • GÜNCELLEME25.05.2020 14:41

Kaç programdır denk geliyorum; AK Parti’den ayrılarak kendisine parti kuran Ahmet Davutoğlu, ‘kazandığı’ seçim zaferlerini anlatmaya doyamıyor. Kasım seçimlerindeki yüzde 49,5 oyu kendisi almış gibi katıldığı programlarda büyük hikayeler yazıyor.

 

 

Ahmet Bey, AK Parti’den ayrılma sürecinde de kendisine böyle abartılı yaklaşmıştı. Partiden ayrılırsa en az yarısının peşinden geleceğini sanıyordu. N’oldu, kaç milletvekili kendisiyle beraber partiden ayrıldı?

“Hoca’nın zaferi” diye manşet atan arkadaşların kulağı çınlıyordur eminim. “Hoca”, şimdi CHP’den gelecek kiralık vekillerle tekrar Meclis’e dönme hayalleri kuruyor. Şanlı seçim zaferlerinin sahipleri CHP’nin ağzının içine bakıyorlar.

 

 

Ahmet Davutoğlu, CHP’yle yakınlaşmasına ilişkin eleştirilere önceki gün “Hayatım CHP zihniyetiyle mücadeleyle geçti” diyerek itiraz etmişti. Ancak Davutoğlu, bu sözlerinin arkasında 24 saat duramadı; “Hoca”, CHP’nin arka bahçesi niteliğindeki bir haber sitesine dün “yanlış anlaşıldığını, o sözü 28 Şubat dönemine ilişkin söylediğini” ileterek düzeltme yaptırdı.

Bu geri adım, Davutoğlu için bile gerçekten trajik sayılır. Zira CHP’ye bu kadar çok bel bağlamamış olsaydı “O sözleri 28 Şubat dönemi için söyledim” diye geri almaya kalkmazdı herhalde.

Ahmet Davutoğlu gibi AK Parti’den ayrılarak kendisine yeni parti kuran Ali Babacan da çıktığı programlarda zafer hikayeleri anlatmaktan geri durmuyor. Babacan, kendisini son 17 yıllık AK Parti döneminin “ekonomik başarılarının” sahibi olarak konumlandırıyor. Ama şu işe bakın, Babacan da Davutoğlu gibi umudunu CHP’den gelecek kiralık vekillere bağlamış durumda.

Evet, hangi analizi yaparsanız yapın, ne derseniz deyin sonunda iş siyasi bir dolandırılıcığa çıkıyor. Erdoğan olmasa milletvekili bile seçilemeyecek olanlar onun siyasi ve ekonomik başarılarını, zaferlerini kendilerine mal etmeye kalkıyorlar. Bir yandan zafer hikayeleri anlatıyor, diğer yandan CHP’den gelecek vekillere sarılıyorlar. Biraz hülle, biraz hileyle Erdoğan’ın mirasını yağmalamaya hazırlanıyorlar. Ama bu o kadar basit olmasa gerek; ne AK Parti, ne Cumhur ittifakı ne de millet buna kolay kolay izin verir. 

Akşam

Yorumlar2

  • M.dağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler aydınlatıcı yazı. Biz onları ibretle seyrediyoruz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bu hallere düşebileceğini hiç aklıma getirmezdim.Mir dengir fırat Rahmetli nasıl savruldu. Hatırlayan varmı. Hatırlatmak isterim.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat