İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı!

  • GİRİŞ16.04.2024 08:08
  • GÜNCELLEME16.04.2024 08:08

İran şimdi İsrail’e misilleme mi yapmış oldu?

İran’ın davul zurnayla gönderdiği çatapat füzeleri daha, İsrail hava sahasına ulaşamadan havada yok edildi.

İran dünya kamuoyunda köşeye sıkışmış olan ABD ve İsrail’e bundan daha büyük bir güzellik yapamazdı.

ABD’nin neden İsrail’i koruma kalkanı altına aldığının sebebi de İran’ın bu danışıklı saldırısıyla güya ete kemiğe büründü. Her gün muhalif İsrailliler tarafından istifaya çağrılan Netanyahu hükümeti de rahat bir nefes aldı. Öyle ya ülkesi yüzlerce füze ile saldırıya(!) uğramıştı ve Gazze’deki katliamlarında ne kadar haklı(!) oldukları ortaya çıkmıştı. 

İsrail büyük bir tehdit altındaydı(!) İsrail halkı bunu görmeliydi. İran yüzlerce füzeyle İsrail’e saldırırken, hükümeti istifaya davet eden nümayişlerin sırası mıydı?

DAĞ FARE DOĞURDU, 

İRAN DURUMU KURTARAMADI

3 Ocak 2020’de ABD, Bağdat Uluslararası Hava Limanı’nı vurdu. Hedeflerinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani vardı. Süleymani bu suikastla öldürüldü. Beş İranlı ve beş Iraklı daha hayatını kaybetti.

Hamaney; İran’ın bunu unutmayacağını ve ABD’lileri mutlaka vuracaklarını söyledi.

Sonra ne mi oldu?

İran, Irak’ta bir Amerikan üssüne füze attı. Bir tek Amerikalı askerin burnu bile kanamadı.

16 Ocak 2024’te İran, Erbil’de Bazı ABD üslerini vurdu. Yine bir tek Amerikalının burnu kanamadı. Zavallı dört Iraklı bu saldırılarda hayatını kaybetti. ABD’nin bu saldırılara karşılık vermemesi bile başlı başına soru işaretleri içeriyor.

1 Nisan 2024’te İsrail, Şam’da İran konsolosluğunu vurdu. Kudüs Gücü komutanı Muhammed Rıza Zahedi ve yedi İranlı üst düzey subay ile 16 kişi hayatını yitirdi. İran, şiddetle karşılık vereceğini duyurdu.

Bir tekinin bile İsrail topraklarına düşmeyeceğini bildikleri füze ve hava araçlarını günler öncesinden duyurarak İsrail’e doğru ateşlediler. Sonuç aynıydı. Öncekiler gibi ABD ve İsrail’in savunma füzeleri tarafından havada tamamı etkisiz hale getirildi. Sonuçta tek bir İsrail askerinin burnu bile kanamadı.

İlginçtir ki ne ABD ne de İsrail, İran’ın bu saldırılarına(!) karşılık vermeyi akıllarından bile geçirmediler. İsrail, “Savaş istemiyoruz” diyerek, dünyaya ne kadar barışçı(!) bir devlet olduğunu ilan etti. Bu fırsatı veren İran’a teşekkür etmeliydi.

“KATİL AMERİKA, KATİL İSRAİL” 

SLOGANLARINI 

DURDURABİLECEKLER Mİ?

Avrupa halkları tarihlerinde ilk kez sokaklara dökülerek; “Katil İsrail, katil Amerika” sloganları attılar ve Gazze’de katledilen masum çocukların haklarını savundular.

ABD Başkanı Biden, tepkilerden dolayı halk toplantılarına katılamaz oldu. 

Tıpkı yüzlerce yıl önce Endülüs’teki gibi Avrupalılar Müslüman olmaya başladılar. Amerika ve İsrail’e bir çıkış yolu gerekiyordu. İran’ın göstermelik saldırısı işte tam da bu iki soykırımcı devletin arayıp da bulamadıkları bahaneleri üretme zemini oluşturdu.

İran, kırk yıldır sınırları içine sıkıştırdığı ve ambargolarla nefes alamaz hale getirdiği İran halkı için etkili bir politika geliştiremedi. Her fırsatta sokaklara dökülen İranlılar şimdi bu göstermelik ve asla karşılık verilmeyecek İsrail saldırıları ile avunacaklar mı zaman gösterecek.

İSRAİL’İN KORKTUĞU ÜLKE 

İRAN DEĞİL TÜRKİYE’DİR

Türkiye, tıpkı Rusya-Ukrayna arasında yürüttüğü barışçıl diplomasi gibi İsrail-İran-ABD arasında da trafiği kontrol ediyor. Türkiye her şeyin, atılan her adımın, coğrafyada oynanan her oyunun farkında. İran’ın da, İsrail’in de ABD’nin de hangi senaryoların parçaları olduğunu biliyor. O yüzden, kendi hamlesini de yapıyor yapmaya devam edecek.

İran’ın, Amerika ve İsrail’le birlikte PKK’ya verdiği destek de bir yerlere not ediliyor olmalı.

İsrail, İran’dan çekinmiyor. Çekinmesini gerektirecek bir sebep olmadığı da anlaşılıyor. 

Amerika ve İsrail, gidip İran hedeflerini vuruyor, generallerini öldürüyor. İran ise halkının gazını almak üzere, bazı saldırılar yapıyor ama ne hikmetse bu saldırılarda tek bir Amerikalı ya da İsrailli zarar görmüyor. 

İsrail’in çekindiği ülke Türkiye’dir. 

Çünkü Filistin ve Gazze konusunu içtenlikle kendine dert edinen ve günü geldiğinde bunun hesabını soracak olan Osmanlı’nın torunlarıdır.

Yeni Akit

Yorumlar1

  • Müseccel 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiyenin iç yapısını tam olarak bilse, çekinmesine gerek yok. Patates soğana ülkesini satanların olduğu ülke olduk nihayetinde.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat