Kılıçdaroğlu 'Dersim tabusu'nu yıktı mı?
- GİRİŞ27.04.2014 10:29
- GÜNCELLEME27.04.2014 10:29
En başta da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na... Kılıçdaroğlu bir yorum yapmadı ama CHP içinde bu tür konular alttan alta tartışılmaya başladı.
Cılız da olsa "Biz ne zaman tabu yıkacağız" diyenler bile oldu. Onlardan biri konuşurken şöyle diyordu:
"Aslında Kemal Bey, iki hafta önce sessiz sedasız da olsa bir tabuyu yıktı..."
Kastettiği şey Kemal Kılıçdarolu'nun Dersim katliamını anlatan "Hay Way Dersim" belgeselini izlemesiydi. Kılıçdaroğlu 15 Nisan'da Ankara Devlet Tiyatroları Küçük Tiyatro Sahnesi'nde eşi Selvi Kılıçaroğlu ve çok sayıda siyasi aktörle birlikte o belgeseli izledi ama hiç konuşmadı. Ne düşündüğüne dair bir bilgiye de rastlamadım.
CHP'lilere göre, bir şey söylemesi değil, izlemesi bile bir tabunun yıkılmasıydı. Hatta Kılıçdaroğlu'nun belgesele konu olan 83 yaşındaki Emoş Gülver'in elini sıkmasını Willy Brandt'ın Nazi katliamı nedeniyle özür dilemesine benzetenler bile çıktı.
Ancak o belgeseli geçtiğimiz yılın aralık ayında izleyen biri olarak yine de merak ediyorum; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gerçek belgelere dayanarak hazırlanan o belgeseli izlerken, döneme damgasını vuran Atatürk ve İsmet İnönü adlarının geçtiği metinleri dinlerken ne düşündü?
Katilama katılan askerlerin anlatımlarını izlerken, tüyleri diken diken olup, gözyaşı döktü mü?
Ya da benim gibi mi düşündü?
Yazının devamı için tıklayın>>>
Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol