Ortadoğu'da Cuma namazı

  • GİRİŞ14.05.2011 08:27
  • GÜNCELLEME14.05.2011 08:27

Suriye’de yabancı basının gazetecilik yapması yasak...

Onun için yazarın kimliği gizli...

Şöyle yazıyor:

“Uzaktan bakıldığında Şam’da hayat normal akıp gidiyor. Ama daha dikkatlice bakıldığında, insanların sokaktan korktuğu, birbirinden şüphelendiği bir kent burası.

Telefonlar dinleniyor. Suriyeli muhalifler, e-postalarının, Facebook ve Twitter gibi sosyal iletişim ağlarının kontrol edildiğini iddia ediyorlar. 

Bu nedenle Mısır ve Tunus’un aksine örgütlenip hep birlikte sokağa çıkmak

çok zor.

İşte bu yüzden Şam’da hayat bir süredir cuma günlerine endeksli. Cuma namazı, kimseye birşey söylemeye gerek kalmadan camide toplanabilmek için bir fırsat.

Hem Dera, Humus ve Halep’e destek vermek, hem de morali yüksek tutabilmek için Suriyeli muhalifler cuma günlerine özel adlar takıyorlar. 

İki hafta önceki cuma ‘Öfke Günü’ydü. Geçen haftaki ‘Başkaldırı Günü.’ Bu son cumanın adı ise ‘Gözaltındaki Kadınlar Günü.’

Muhaliflerin ruh halini bu sıfatlar yansıtıyor. Şam’ın şifresi, cumalarda gizli.”

Dün Cuma idi ve benim de gözüm Suriye’deydi...

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Mehmet Altan - Star)

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat