Kan pazarı

  • GİRİŞ28.07.2011 07:55
  • GÜNCELLEME28.07.2011 07:55

Son duruşması dün yapılan, Bayrampaşa Cezaevi’nde 12 kişinin öldüğü, eylem planlarının emrini 11 Ekim 2000’de Jandarma Genel Komutanlığı’nın verdiği, ‘Hayata Dönüş Operasyonu’yla ilgili davada, 11 yıldır dava dosyasında unutulan dört kaset ortaya çıktı.

Görüntüler, bir asteğmen, bir astsubay ve 37 erin yargılandığı davaya katılan mağdurların, ‘bizi bilmediğimiz bir maddeyle yaktılar’ ifadelerini doğruluyor.

Vicdan sahibi eski bir uzman çavuş da jandarmanın tutukluları operasyon sırasında ‘benzinli battaniyeyle yaktığını’ seslendirmekte...

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Mehmet Altan - Star

 

Yorumlar3

  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYEDE ZİHNİYET DEVRİMİ YAPILMALIDIR, AİHM ŞARTLARI HAYATA GEÇİRİLMELİDİR. Akılcı olalım. AB bizi asla kabul etmeyecek. Edemezler çünkü Müslümanları istemiyorlar klüplerine. Ama biz ABnin tüm akılcı buluşlarını, düşüncelerini hayata geçirmek için hemen harekete geçelim. Yanlış yönlerini ayıklayalım. Türk İslam senteziyle yaklaşıp tüm yargı, özgürlük, demokrasi fikriyatını ülkemize alalım, kanunlaştıralım. Caydırıcı cezaları ayarlayalım. Dünya dinamik, statükoyu bitirelim, yenelim. Bunun için de Ergenekonu ve Balyozu yenelim önce.
    Cevapla
  • Hakan Bayındır 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Gerçek Gündemi. Bu ülkede, insan hayatına, boş siyasi polemiklerden daha çok vakit ayrıldığında, her ferdin hayatı kıymetli olduğunda, işte o zaman birlik,dirlik olacak, herkes huzurlu olabilecektir. Bunun göstergesi de bu tür haberlere, o tür geyik haberlerden daha çok ilgi göstermemiz ve yorum yapmamız olacaktır diye düşünüyorum, vesselam...
    Cevapla
  • nuri3334 12 yıl önce Şikayet Et
    editör arkadaş. Editörün Notu: Uyarınız için teşekkürler...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat