Genelkurmay eski Başkanı da tutuklanacak mı?

  • GİRİŞ11.08.2011 08:45
  • GÜNCELLEME11.08.2011 08:45

Güne olumlu başlayıp, Fransa söylentileriyle tekrar karışan piyasalar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti il başkanlarına yaptığı konuşma...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye açıklamaları...

Bugün üç Müslüman gencin öldürülmesiyle birlikte daha da tırmanan İngiltere’deki şiddet olayları...

Ne var ki 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız’ın tutuklanması açık ara öne geçti.

İnternet Andıcı Davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan 14 sanıktan bir diğeri olan emekli Albay Fuat Selvi dün tutuklanmıştı.

***

Yoğunluk kazanan askeri tutuklamaları aydınlatmak için geçmişin kısa bir özetini yapmakta fayda var. ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ ve ‘İnternet Andıcı’nın ‘Türkiye’yi Biçimlendirme Planı Lahika’nın alt planları olduğu ortaya çıkmıştı.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Mehmet Altan - Star

Yorumlar2

  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Ödülevi. Başbuğ hakkında yakalama ve tutuklama kararları çıkarılacaksa bu kararı mahkeme değil GATA çıkarsın ve sanık normal cezaevine değil GATA cezaevine götürülsün. İki iş yapmaya,yani üst düzey sanık subayları önce normal cezaevine gönderip oradan da torpille Gata cezaevine nakletmeye ne gerek var ki? Gitsinler Türkiye'nin en modern ve çağdaş "ödülevi" olan Gata'da paşa paşa istirahat etsinler.Astlar ise muvazzaf iseler Hasdal'a,emeklilerse Silivriye gitsinler.Siz hiç astsubayların subay orduevine gittiğini duydunuz mu? Herkes haddini ve yerini bilsin.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    K'lar. Tutuklanan andıç şüphelisi subaylar artık yavaş yavaş çözülmeye, itiraflara ve komutanları hakkında konuşmaya başladılar. "Biz subayız,üstlerimiz bize ANDIÇ hazırlama görevi verdiler dediler,biz de hazırladık ve sayın K'lara sunduk.Bizler emir kuluyuz,ne emredildiyse onu yaptık. Andıç emrini verenlerin dışarda,bizim içerde olmamız haksızlık" " diye sitem ediyorlar.Bu tutukluluk halleri biraz daha sürerse ve dışarıya çıkma umutları azalırsa bütün astlar üstlerini açıktan,isim vererek savcı ve hakimleri şikayet edecekler. Bunu yapmakta da kendi açılarından yerde göğe kadar haklılar.Çünkü önce üstleri tarafından (kanunsuz bir şekilde) kullanıldıklarını,şimdi de sahip çıkılmayarak satıldıklarını düşünüyorlar.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat