'Tanırım, iyi çocuklar'

  • GİRİŞ11.01.2012 08:07
  • GÜNCELLEME11.01.2012 08:07

 

Dünkü siyasi partilerin grup toplantıları mezradaki derebeyi kavgalarını andırır gibiydi. Sövüp sayma, hakaret gırlaydı ama Hürmüz Boğazı ve çevremizdeki olağanüstü gelişmeler, Avrupa’daki ekonomik süreç gündemde değildi.  Şikâyetlerin silinip süpürüleceği, heyecan verici somut bir değişim rüzgârından da eser yoktu.

***

Toplantıları içim sıkılarak izlerken günün Türkiye’deki gelişmelerinin bir bilançosunu da çıkardım. Medya çok öne çıkarmadı ama Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın “tanırım, iyi çocuklardır” dediği, Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş’in, ‘adam öldürmek’, ‘çete kurmak’ ve ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçlarından yargılandıkları ve haklarında 39 yıl 5 ay 10’ar gün hapis cezası istenen dava sonuçlandı. 12 Eylül Darbesi’nin sorumluları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için hazırlanan iddianame de mahkemece kabul edildi. 12 Eylül rejimi, anayasası, altı yüz kilit yasası, genelgeleri ile devlet yapılanmasını şekillendirmeye devam ediyor olsa da Evren ve Şahinkaya’nın mahkemece yargılanmaları kesinleşti. Başbakan Erdoğan’ın, tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ için “kendisi 2 yıl Genelkurmay Başkanı olarak beraber çalıştığımız mesai arkadaşımdır. Burada tutuksuz yargılanma yolu her zaman söylediğim tezimdir, olması her zamanki arzumuzdur. Bu noktada sürecin süratle neticelenmesi şahsımın ve partimin arzusudur” demesinin hemen ardından İkinci Ergenekon Davası tutuksuz sanığı Orgeneral Hurşit Tolon da tutuklandı.

***

Günü izlediğimde, aklıma yeniden, ‘yargıdaki askeriyeye yönelik bu hareketlilik köklü yapısal reformlara dönüşüyor mu’ sorusu geldi.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Mehmet Altan - Star

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat