Kozmik bürolarda keşke Türk kozmonotları olsaydı...

  • GİRİŞ28.12.2009 07:58
  • GÜNCELLEME28.12.2009 07:58

zay pilotlarına Amerikalılar "Astronot" Ruslar da "Kozmonot" derler.

Acaba NATO'nun alt yapısını kuran Amerikan İttifakı ülkelerinin subayları askeri belgelerin gizlilik derecelerini belirlerken, en üst gizlilik derecesini neden "Astronomik" olarak değil de "Kozmik" diye saptadılar?

Bizim ilk kozmik çalışmalarımız ise müzisyenler tarafından başlatıldı.
Örneğin Yesari Asım Ersoy "Biz Heybeli'de her gece mehtaba çıkardık" ı Sultaniyegâh'tan bestelerken, bu alanda bir öncü olacağını belki düşünmemişti.

Daha sonra Amerikalılar güç bela iki kez mehtaba çıkarken ve Sovyetler Birliği kozmonotları mehtabın çevresinde dolaşmaktan öteye gidemezken bizim Heybeli'de her gece mehtaba çıkabilmemiz, herhalde onları hem şaşırtmış hem de kıskandırmıştı.

Şimdi de bakanları hedef alan suikast planlarının "Kozmik Büro" da saklanmış olabilecekleri ihtimaline ilişkin haberlerle, dünyanın tüm uzay uzmanları şaşkınlıktan herhalde kendilerini kaybedeceklerdir.

Evet... Geçen cumartesi akşamı başlayan ve Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.B.'nin Başbakan Yardımcısı Arınç'ın evinin etrafında şüpheli davranışları nedeniyle yakalanmaları ile kamuoyuna yansıyan suikast iddiasına ilişkin gelişmeler, şimdi Genelkurmay Özel Harp Dairesi'nin "Kozmik Büro" sundaki bulgulara dayalı biçimde devam etmekte.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat