Hem Gökhan hem Lukaku sevindirdi

  • GİRİŞ02.06.2011 04:02
  • GÜNCELLEME02.06.2011 04:02

EURO 2012 elemelerinde Belçika ile karşılaşacak Milli Takım'a iki müjdeli haber birden geldi. Milliler'de sakat olan Gökhan Gönül'ün durumunun iyiye gitmesi yüzlerimizi güldürürken, Belçika'nın tehlikeli hücumcusu Lukaku'nun da oynayacak durumda olmadığı öğrenildi.

Hiddink, Nuri Şahin ve Hamit Altıntop'un yokluğunda 4-3-3 sistemine uygun bir kadro sahaya sürebilir.

Gökhan Gönül'ün iyileşmesiyle Hiddink ideal savunma hattını bozmayacak gibi gözüküyor. Belçika maçında bir terslik olmazsa geri dörtlüde Gökhan Gönül, Servet Çetin, Serdar Kesimal ve İsmail Köybaşı oynayacak.

Orta sahada Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın oynaması kesin. Diğer isim ise belirsiz. Mehmet Ekici, Selçuk Şahin, ve Mehmet Topal üçlüsünden birinin oynaması muhtemel.. Benim tercihim Emre ve Selçuk İnan'ın arkasında defansif özellikleriyle ön plana çıkacak olan Mehmet Topal olurdu. Ancak Hiddink bu oyuncuya sıcak bakmadığını daha önceki maçlarda aday kadroya dahi çağırmayarak gösterdi.

Hücum hattında ise sağda Burak Yılmaz, solda Arda Turan oynayacak gibi. Santrafor olarak kadroya dahil edilen Colin Kazım, Umut Bulut, Semih Şentürk ve Cenk Tosun dörtlüsünden öne çıkan ismin Colin Kazım olduğu öğrenildi. Bu durumda Milliler sahaya son Avusturya maçında olduğu gibi santraforsuz çıkacak. Oyunun gidişatına göre Semih sahaya sürülecek.

Belçika'da Lukaku da yok!

Belçika basınına yansıyan haberlerde Lukaku resmi Facebook sayfasından sakatlığı nedeniyle Türkiye maçında oynamayacağını belirtmiş. Belçika'nın en tehlikeli isimlerinden biri olan Lukaku'nun bize karşı oynamaması büyük avantaj. Sakat olan Dembele'nin kadroya bile dahil edilmediğini göz önünde bulundurursak Belçika forvet hattında sıkıntı yaşayacak.

Hazard ve Witsel'e dikkat!

Geriye kalan ve dikkat edilmesi gereken en önemli iki isim; Eden Hazard ve Standard Liege'in genç yıldızı Axel Witsel. Fransa'da Lille'i şampiyonluğa taşıyan Hazard'ı anlatmaya gerek yok. Belçika liginde oynadığı için fazla tanınmayan Witsel, Fellaini'nin yokluğunu aratmayacak özelliklere sahip. Orta sahada forma giymesine karşın gol bölgelerinde de çok etkili olan Witsel saha içindeki agrasif tavırlarıylada öne çıkabilir. Zaten dünya futbolu Witsel'i Anderlecht maçında acımasızca Wasilewski'nin ayağını kırdığı görüntülerle hatırlıyor.

İlk maçta hava toplarıyla bize iki gol atan Van Buyten, Arsenal'in stoperi Vermaelen ve Standard Liege'in bir diğer genç ismi Defour da Belçika kadrosunda öne çıkan ve ilk 11'de sahaya çıkması beklenen diğer isimler.

Beraberlik avantaj olmayabilir

Beraberliğin avantaj gibi konuşulduğu şu günlerde sanırım kimse Belçika'nın fikstürüne bakmıyor. Üst üste Azerbaycan ve Kazakistan ile karşılacak Belçika'nın 6 puanı cebinde. Milliler, Belçika maçından sonra muhtemel bir puan kaybında sıkıntı yaşayabilir. Bu yüzden diğer maçlara bıçak sırtında çıkmamak için Belçika'yı yenmek büyük avantaj sağlar.

Kasımpaşalı Hiddink duygu yoksunu

Geçtiğimiz hafta Yüzde Yüz Futbol programında Süper Lig'i değerlendiren Hiddink, "Çok sıkıcı maçlara tanıklık ettim. Kazanma-kaybetme gibi duygular neredeyse yoktu" diye bir cümle kurdu. Sezonun neredeyse tümünü Beyoğlu'nun eteklerindeki Kasımpaşa Stadı'nda geçiren Hiddink, ligin en zayıf halkası olan Kasımpaşa maçlarında acaba nasıl bir hava bekliyordu. Ben Hiddink'i ne Gaziantep'te, ne Bursa'da, ne de Trabzon'da gördüm. Hiddink, kazanma-kaybetme duygusunu yanlış stadyumda aramış olabilir.

Mehmet Can Belören - Haber 7
mehmet.beloren@haber7.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat