Karakter koyan Galatasaray

.

  • GİRİŞ02.12.2019 09:46
  • GÜNCELLEME03.12.2019 10:00

İki teknik direktörün maçı algılayışı arasında ilginç farklar var. Hosseini’nin orta sahada görev alması anlaşılabilir ama görevlendirme açısından Obi’yle dönüşümlü Belhanda’nın başında beklemesi ilginçti. Belhanda için hücumdan bir, hatta iki adam kaybetmeye gerek var mı? Alan oyunuyla hamleyi Faslı’ya bırakıp kendi işini yapmak, hem de evinde oynarken daha doğru olmaz mıydı? Keza ilk yarıda sık sık Sosa’nın, Lemina’yla birebir oynama çabasının göze çarpması da... Trabzonspor’un maça karakterini veren takım olması beklenendi. Ancak öyle olmadı. Obi, Sosa, Hosseini üçlüsünde Hosseini ve Obi’ye bütün savunma işlerini verip Sosa’yı serbest bırakacak bir oyun kuruyorsanız durum farklı olabilir. O tek başına işi değiştirecek dokunuşlar yapabilir. Ancak dünkü orta saha görevlendirmelerinde oyuna karakterini veren Galatasaray oldu. Şanssızlıkları, gol yapacak bir yeteneğe sahip olmayışlarıydı. Adem de kendi standardının altındaydı.

 

 

Gecenin sorusu

Emre Mor devre arasında döner mi? Diagne gelir mi?

 

 

Maçın starı

Muslera varken onu yazmadan olmaz. Varlığı bile rakibin şut kalitesini etkiliyor. Ömer yine ekstra çalışıyor. Nagatomo’nun sezon başından bu yana hücum planında var olduğu yerde sahneye çıkıp golü buluşunu ödüllendirmek lazım.

Maçın olayı

Karaman geçen sene Yusuf ve Abdülkadir’in temel oluşturduğu bir oyun kurdu. Onlar olmadan Sosa’yı Obi ve Hosseini ile sahaya sürmek zorladı. Eksikliğinizin farkına varacak bir rakip karşınıza çıkacak olursanız gelecek yıkıma karşı önlem mi almalısınız? Karaman, bu ikilimde mi kaldı?

Kısa mesaj

Ali Palabıyık, Türkiye standardının çok üzerinde bir maç yönetti. Tabii ki kimse mutlu olmayacak. Ama bu gerçeği değiştirmez.

FANATİK

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat