A’dan Z’ye özgüven problemi

  • GİRİŞ17.02.2020 09:38
  • GÜNCELLEME19.02.2020 09:28

Bana öyle geliyor ki, bugün Ali Koç’un Ersun Yanal hakkındaki düşünceleri Cocu döneminde yaptığı açıklamalarda olduğu gibi... Bunu kesin olarak bilmek tabii ki mümkün değil ama hissedebiliyorsunuz. Maçtan sonra Ersun Yanal’ı dinlediğimizdeyse onun bunu bildiğini görebiliyorsunuz. Ankaragücü maçından sonra yaptığı açıklamalar bunun bir dışavurumu. Fenerbahçe’nin içerdeki tüm unsurları arasında neredeyse elle tutulur bir güven bunalımı var. Ayrıca Fenerbahçe’nin futbol düzeniyle alakalı bir güvensizliği var.

 

 

Fatih Terim farkı

Bu aynı şekilde Galatasaray’da da var. Ancak ezeli rakibin farkı çok güçlü bir futbol karakterinin, Terim’in misal Ömer ve Adem’i damardan etkiliyor oluşu. Terim, yönetimiyle açık bir kavga içindeyken dahi takımını etkiliyor, yönetebiliyor. Fenerbahçe’deyse Yanal aynı güçte değil. Hatta ona karşı içeride ciddi güvensizlik yaşayan bir ekip var. Bu güvensizlik ortamı bir özgüven sorununa yol açıyor. Ersun Yanal’ın Ankaragücü maçı sonrası konuşmasının tercümesini yaparsak, konuşma şöyle başladı, “Aslında bu iş yapılmaz ama konu Fenerbahçe’yse ben her zaman elimi taşın altına sokarım.”

 

 

Çözüm oyuncularda

3 hafa önce Başakşehir karşısında oynanan iyi oyundan buraya gelmek işte bundan kaynaklanıyor. Buradaki sorun A’dan Z’ye bir özgüven problemi. Ve bunu bu dakikadan sonra Başkan ya da Yanal’ın çözmesini beklemiyorum. Bu ancak Tolga’nın, Muriç’in, Kruse’nin, Jailson’un ayaklarında, Altay’ın ellerinde çözülür. Fenerbahçe’de oyuncuların zincirlerini kırması şart. Özgüveni onlar sağlayacak.

FANATİK

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat