Şov ve spor işi negatifliği kaldırmaz

  • GİRİŞ28.02.2020 08:42
  • GÜNCELLEME29.02.2020 11:40

Damien Comolli’nin söyledikleri arasında en önemli konu Fenerbahçe’yi içine alan negatif bulut. Bunu ilk kez duyuyor değiliz. Bunu söylemeyen yok. Spor işi, şov işi bunu kaldırmıyor. Hiç bir iş bunu kaldırmaz gerçi ama özellikle spor, özellikle şovda bu ruh hali hiç olmuyor. Halbuki Aziz Yıldırım dönemi sonrası en büyük değişikliğin bu yönde olacağı düşünülüyordu. Olmadığı gibi o dönemin bile gerisine düşüldü. Neşesini kaybetmiş bir spor organizasyonu yaşayamaz. İlk değişmesi gereken bu. ‘Bizi asla şampiyon yapmazlar’ ruh halinden tribünlere asılan pankartlardaki mutsuzluk, bir futbol takımına mutluluk getirmez. Burası kesin.

 

 

Ne beklendi ne oldu

Diğer önemli konu ise toplam zekayı artırmak. Comolli, Yanal veya başka bir isim değil önemli olan. Önemli olan Ali Koç’un etrafında oluşan zeka bulutunun genişliği. Ali Koç seçildiğinde burada da büyük bir gelişme beklendi. Büyük bir holdingi yönetir gibi konusunda uzman, analitik zekası gelişmiş, dünyayı takip etmekle kalmayıp teması da sağlam olan bir ekipti beklenen. Ancak icraat bir-iki menacerin portföyü ve sosyal medya talebiyle göreve gelen Ersun Yanal oldu.

 

 

Önce pozitif ruh hali

Buradan dönüş var. Gerçek vizyonu ortaya koyup geliştirmek mümkün. Ancak bu önce ruh halini pozitife çevirmekle olabilir. Sonra vaat edilen toplam zekayı ve kulüp dayanışmasını yukarı çekmek mümkün olur. Enseyi karartmadan temel plana dönülürse sorun kalmayacak.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat