Yanal gerçeklerden kopuk

.

  • GİRİŞ01.03.2020 10:15
  • GÜNCELLEME02.03.2020 11:19

Fenerbahçe’de Dirar’ın savunmada oynadığı her maçta banko 2 net gollük hatası var. Fenerbahçe’yi çok övdüğümüz Başakşehir maçında da vardı. Trabzonspor maçında da... Sol bekte olmasına bağlıyordumbunu ama dün de sağ bekte aynı şeyleri yaptı. İlkinde, ilk yarıda Altay olağanüstü çabasıyla 3 hamlede rakibini karşı karşıyada kesti, 2. golde ise Podolski’nin elini kolunu sallayarak attığı çalıma sadece baktı. Yanal bu savunmanın neresini düzelteyimdiye itiraz edebilir. Hocanın tümsavunması da bunun üzerine. Ancak unutmamak lazım: Göreve gelirken bu kadrodan çok daha iyisini alırımdiye vaat ediyordu. Ve üstüne 5 stoper transferi oldu. Kabul edelimki bir ilerleme yok. Fenerbahçe bu sene hücum hattı kadar iyi olabiliyor. Güçle coşkuyla rakibi baskı altına alıp Muriç’i kullanabildiğinde... Ama 5 haftadır Kosovalı krize girmişken Mevlüt kenarda son 5 dakikayı bekliyor. Ersun hoca maalesef hem takımın hemligin hem de günümüz futbolunun gerçeklerinden kopuk.

 

 

Gecenin sorusu

Ersun Yanal, Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, tarihini, taraftarını anlatmayı bırakıp sorunun aslında ne olduğunu anlatabilir mi acaba?

 

 

Maçın starı

Podolski ve Amilton arasında kaldım. Alman forvet gerçekten sahanın en güçlüsüydü. Sanırım çok güçlü bir lig eleştirisi aynı zamanda. Bu iki oyuncunun diğer herkesten daha farklı ve etkili olduklarını söylemek yanlış olmaz. Farkı onlar yarattı.

Maçın olayı

Fenerbahçe ligde düşme hattında olan ya da oraya doğru eğilim gösteren herkese puan kaybediyor, güçlü bir oyunu olmayışından. 10. haftada böyle değildi. Fenerbahçe’yi saran negatif hava takımdaki her bir unsurun performansını dibe çekiyor. Yapabileceklerinin yarısını bile yapamıyorlar.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin güvene, neşeye, pozitif bir heyecana ihtiyacı var. Hiçbir şey yapmadan 11’de kalmak kolay ama her şeyi yapsanız da 50’de oyuna giremiyorsunuz. Fenerbahçe eğer bunu değiştiremezse ligi geçen seneden daha kötü bir yerde bitirebilir.

FANATİK

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat