İzlemesi zor oyun

.

  • GİRİŞ28.06.2020 09:55
  • GÜNCELLEME29.06.2020 09:40

Fenerbahçe çok ağır, çok plansız hücum ediyor. Hiçbir oyun ezberleri yok. Töre oyundan atılana kadar net bir pozisyona girmeden sadece tek isabetli şutla oynadılar. İzlemesi gerçekten zor bir oyun bu. Yorumlamak ise çok sıkıcı. Temel sorun alan boşaltmakta ve pas vermekte hep bir an geç kalmanın sonucunda ortaya çıkan kümülatif zaman. Fenerbahçe 6-7 saniyede kat edeceği boş alanı saliselerle geç kaldığı ve rakip oraları doldurduğu için 1 dakikada ve tehdit yaratmadan kat ediyor. Sonra topu kaybediyor, geri koşuyor. Zaman ve enerji kaybı. Ayrıca rakip yürekleniyor. Futbolda 1. ve 2. bölge ezbere oynama 3. bölge ezber bozma yeridir.

 

 

1 ve 2’de doğaçlama 3’te hareketsiz olunca iş yürümüyor. Dün Emre’nin oyuna girişi sonrası Töre’nin atılışıyla bu sıkıntı biraz olsun çözüldü belki. Ve geri dönüş de umut verici. Ama eksik Malatya’ya karşı geri düşüşün sebeplerini iyi anlamadan gelecek sezonu kuramazsınız. Fenerbahçe 1 ve 2. bölgede bir oyun ezberi olmadığı için yaşadı bunu.

Gecenin sorusu

 

 

Ali Şansalan, Gökhan Töre’yi neden attı? 2. sarı kartın ilkinden daha ikna edici olması gerekmez mi? Hakemleri kampa almak kötü bir fikir miydi?

Maçın starı

90’dan sonra attığı 2 golle 2-1’den maçı çeviren bir oyuncu varsa maçın yıldızı da O'dur. Ozan Tufan kontrat yeniledikten sonra düşüşe geçmişti. Dün ayakta kalışı umut verici.

Maçın olayı

Elinizde bölgesinin en iyilerinden Luis Gustavo varken, onu hiç sevmediği stopere sürgüne yollamak ve kaleden bu kadar uzakta tutmak… Hedef bu kadar muğlakken stopere altyapıdan bir oyuncu almak daha mantıklı bir hamle olmaz mı?

Kısa mesaj

Son yıllarda en çok kafamı karıştıran isimlerden birisi Altay. Potansiyelinin yüksek olduğunu herkes biliyor. Ama büyük takımda yapamadıklarınla değerlendirilirsin. Ve istikrar gerekir. Altay bu performansı başka bir takımda gösterse transfer eder ilk 11’e koyar mısın?

FANATİK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat