Trabzon’un ikinci bir planı yok!

.

  • GİRİŞ14.07.2020 10:34
  • GÜNCELLEME20.07.2020 08:56

Trabzonspor’un öne geçtiği maçlarda kaybettiği puan 27’ye çıktı. Hem de Başakşehir’in 3-1’lik yenilgi haberi geldikten sonra. Bordo-Mavililer lig boyunca zaman zaman oyunu kontrol etmekte zorluk çektiler. Skoru aldıkları maçlarda oyunu söndürmek için yeterli teknik kapasiteye sahipken, bunu yapamamış olmaları araştırmaya muhtaç bir durum. Pereira, Sosa, Parmak, Nwakaeme ve Novak aslında aralarında paslaşsalar onardan topu almak hiç kolay olmaz. Yüksek kalite var. Savunmaya çekilip Ekuban, Ömür ve Sörloth’u koştursalar kalabalık gelen rakibi kontrada bırakırlar. Ki zaten bunu sezon boyu iyi yaptılar. Ancak kombine bir planı son bir iki haftadır göremiyoruz. Ve Sanırım Trabzonspor tek bir planla sahada olmanın sıkıntısını yaşıyor. İtiraf etmeliyim ki Sörloth ve Uğurcan’ın anlattığı oyunun gücünün bu yarışı zirvede tamamlamaya yeteceğini düşündüm. Belli ki Hüseyin hoca da öyle düşündü. Belirleyici nüans şu ki, oyuncular aynı düşüncede değillerdi. Sezon boyunca gördüğümüz yüksek güven onları terk etmiş belli ki.

 

 

Gecenin sorusu

Başakşehir’in bir maçın ilk yarısında 3-1 yenik duruma düşmesini hayal etmek dahi zor. Bu skorun Trabzonsporlu oyuncular üzerinde bir doping etkisi yapmayışı, bu hayalleri dahi aşan olayın yarattığı bir şoktan mı acaba?

 

 

Maçın starı

Sacko’nun sadece attığı gol değil, sahada kaldığı sürece oynadığı iki yönlü inanılmaz oyun takdiri hak ediyor. Oyundan çıkarken yerini alkışlarla bıraktığı Olcay’ın Estupinan’a attırdığı gole de hakkını vermeli.

Maçın olayı

Sörloth ve Uğurcan Trabzsonpor’u yarışta tutan, hatta avantajlı duruma geçiren iki doğaüstü kahraman gibiydi. Son haftalarda bu kimliklerinden koptular. Dün ise sıradanlaştıklarını kolaylıkla söyleyebiliriz. Ligdeki birçok örnekte olduğu gibi sanırım bu yeni-normalin bir sonucu.

Kısa mesaj

Bu iki maçla ilgili en zor tahmin edilebilecek sonuç kombinasyonu kesinlikle buydu.

Yorumlar1

  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    3. sınıf hocaya mı kalmış 2. bir plan yapmak
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat