Savunmada kaybetti

.

  • GİRİŞ12.05.2021 10:15
  • GÜNCELLEME12.05.2021 10:16

Emre Belözoğlu’nun çok orta sahalı oyunu, eldeki oyuncuların beceri ve form durumlarına bakıldığında mantıklı. Çünkü kanat hücumcularından (kullanamadığı Perotti) katkı alınamadı. Öte yandan bu oyun kullanışlı ama kırılgan. Gökhan ve Caner’i orta sahanın, hatta hücumun parçası yapma imkânı sağlıyor. Sivas gibi tehditkâr kanat hücumcularına karşı, bu oyuncular merkezden katkı alamadığındaysa sorun çıkıyor. Bu oyunda olmazsa olmaz; sabırlı pas ve az top kaybıyla akına genişlik kazandırmak. Bunu yapamadığında merkeze kilitleniyorlar.. Ve Sivas gibi çabuk çıkan takımlara karşı da sorun yaşıyorlar. 

İrfan’ın çıkışı etkiledi

İrfan’ın erken çıkışı, soğukkanlı pas trafiğini sekteye uğratınca iş çok zorlaştı. Çıkmadan önce kaçırdığı iki gol de şanssızlığıydı. O çıktıktan sonra daha kolay top kaybedip Sivas’ın hızlı çıkışlarında sorun yaşadılar. Oyun hızlandığında Sosa’nın çapa oluşu sorun yaratıyor. Sorunun başa çıkılamaz hale gelişiyse, kale önünde yapılan zayıf vuruşlardan. 

Fenerbahçe şut imkânı buldu. Golü yiyene kadar Mert Hakan, Ozan ve Pelkas’la kaçırılan net şanslar, kırılgan oyunu kötü etkiledi. 

Sivas’a karşı yemeyeceksin

Emre Belözoğlu’nun oyuncu değişikliklerinin de takıma katkı verdiğini söylemek zor. Her hamle, savunma direncini düşürdü, hücumda ise katkı getirmedi. Evet, pozisyon buldular. 19 şut deneyip 7 isabet sağladılar. Ancak oyunu kaçırdıklarından değil, kaçırdıkları Sivaslı oyuncular sebebiyle verdiler. 

Szalai ve Ozan’ın çıkışının bu duruma yardım ettiğini söylemek zor. Sivas gibi rakiplere karşı yediğinden fazlasını atarak değil, önce yemeyerek ayakta kalmak gerekir. Çünkü Sivas hemen her oyunu oynayabilen ve her oyuna karşılık verebilen bir takım. 

FANATİK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat