Tuzağa dikkat!

Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın PSV Eindhoven ile oynayacağı zorlu mücadelede yaşanması beklenen taktik savaşını analiz etti:

  • GİRİŞ21.07.2021 10:10
  • GÜNCELLEME21.07.2021 10:10

Terim'in elinde ideal kadrosu yok, dolayısıyla plan çok önemli. En önemli konu, topu alıp hücum sürekliliği sağlandığı düşünüldüğü anlarda ve çıkarken yapılacak pas hatalarında Schmidt’in tuzağına düşmemek. Götze ile Zahavi’nin kenarlarda Madueke ve Gakpo’yla kuracağı hızlı geçiş oyunu öldürücü olabilir.

Daha sezon başlamadan oynanan böylesi önemli maçlar hakkında öngörüde bulunmak kolay olmuyor. Hele de bizim takımlar için. Galatasaray’ın PSV karşısına çıkaracağı kadro ligi sürükleyecek ekip değil. Savunma kanatlarında, orta sahada ve hücum kanatlarında ideal ekip bu olmayacak. Dolayısıyla Terim’in planı önemli.

Presi karşılamak önemli

PSV’de ise Dumfries ve Malen olmasa da geçen yıldan gelen dinamik, birbirine alışık ve transferle güçlendirilmiş bir ekip var. Tecrübeli Galatasaray orta sahası ve savunma merkezinin PSV’nin ön alan presini nasıl karşılayacağı temel meselelerden biri. Enine iyi yayılıp sabırlı ve 2-3 opsiyonlu bir pas oyunuyla bu dinamizme karşılık vermek gerekecek.

Pas merkezi kurmalılar

Oyunun genel olarak merkezden oynanması muhtemel. Aytaç, Arda ve Feghouli’nin doğru yayılıp baskıyı aşacak bir pas oyununun merkezi olmalarını bekliyorum. Bu olmazsa olmaz. Marcao zaten bu oyuna çok yatkın ve PSV baskısını tek pasla aşabilecek yeteneğe de sahip. Ancak bunun için hareketli bir ön alan lazım. Pas veren kadar pası gösteren de önemli. Bu olursa Emre Kılınç ve Kerem, Mostafa’yı destekleyecek dinamizm ve oyun ezberine zaten sahip olduğundan gol bulunur. Özellikle duran toplarda Mostafa’yı demarke bırakacak setler üzerine zaten çalışılmıştır.

Orta saha desteklemeli

Buradaki en önemli konu topu alıp hücum sürekliliği sağlandığı düşünüldüğü anlarda ve çıkarken yapılacak pas hatalarında Schmidt’in tuzağına düşmemek. Götze ile Zahavi’nin kenarlarda Madueke ve Gakpo’yla kuracağı hızlı geçiş oyunu öldürücü olabilir. İdealinden uzak Galatasaray savunmasına orta sahadan güçlü bir yardım lazım.

Arda'ya özel görev

Taylan'ın yokluğunda, Galatasaray'ın orta alandaki oyun kurucu rolünü Arda Turan üstlenecek. Merkezde yeni transfer Aytaç ile birlikte oynaması beklenen Kaptan, hem Sarı Kırmızılı ekibin ataklarını organize edecek hem de rakibi karşılamaya çalışacak. Terim, fiziksel açıdan eski günlerinden uzak olsa da, Arda'nın tecrübesiyle bu açığı kapatacağına ve PSV karşısında sorumluluk alacağına inanıyor.

FANATİK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat