En iyi maçı!

.

  • GİRİŞ02.10.2022 09:29
  • GÜNCELLEME03.10.2022 09:29

Galatasaray’ın sezon başından bu yana sahaya en iyi yayıldığı maç diyebiliriz. Demirspor’un geriden pasla oyun kurma planına çok doğru durarak pek imkan tanımadılar. Bütün pas kanallarını çok fazla enerji harcamadan kapattılar. Mertens-Gomis ikilisinin bu anlamdaki uyumu iyiydi ancak topu aldıktan sonra aynı uyum seviyesi yakalanamadı. Gomis’i ceza sahası içinde hatta rakip yarı alanda topla buluşturamadılar. Onun açtığı boşluklara sızmakta da ideal seviye yakalanamadı. Halbuki Midtsjö-Torreira ikilisi olağanüstü bir oyunla onları rahat ettiriyordu. Bu şahane ikili, Okan hocaya, Boey’i de, Onyekuru tehdidine rağmen ileri atma rahatlığını verdi.

Topa sahip olunduğunda stoperleri rakip yarı sahanın ortasına kadar çekebilme şansı doğurdu bu performansları. Abdülkerim bayağı hücumun parçası olabildi. Ancak Demirspor’un kalabalık ve sıkı savunmasını geçecek işleri yapamadılar. Çizgiye inip geriye çıkarılacak toplar bu tip bir savunmayı aşmanın en ideal yolu.

Adana mecbur bıraktı

Bundansa merkezden delmeye çalıştılar.Aslında Demirspor da onları buna yönlendirdi. Stambouli’nin kırmızısına kadari kinci yarıda Galatasaray bu çok da üretmeyen baskıyı iyice artırdı. OkanBuruk, Gomis’i çıkarıp, Montella gibi santrforsuz oyuna dönüşü Mertens’i öne atma anlamında anlaşılır. Ancak kırmızı sonrası Seferoviç’i oyuna almak için 15 dakika beklemesi tartışmalı bir karar. Ve yine göbekten delmeye çalıştılar. Kısır bir hücum oldu. Montella ise muhtemelen verim alamadığı öndeki 3’lüyü biraz daha erken değiştirseydim diyordur

FANATİK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat