Herkes mutlu ama

.

  • GİRİŞ10.10.2022 09:14
  • GÜNCELLEME14.10.2022 09:12

Gruptaki her takım mutlu. Bunun sebebi dengeli oluşu. Herkes için çok daha zoru mümkündü. EURO 2020’ye aynı gruptan giden 2 takım Hırvatistan ve Galler, Dünya Kupası’nda da varlar. Dünya Kupası gruplarından çıkmaları da hiç sürpriz olmaz. Doğal olarak grubun favorileri onlar. Bizim de karşılaştığımızda rahat ettiğimiz ekipler değiller. Her ne kadar Lüksemburg ve Faroe Adaları karşısında kabul edilmesi zor skorlar alsak da bunların hedefsiz maçlar oluşu ve bizim bu tip maçlarda yaşadığımız sıkıntıları unutmamak lazım. Dolayısıyla ilk 3 sıradan birini almamız normal ama ilk iki kolay değil.

Kuntz'un desteği yok

Bu durumu ne değiştirebilir? Öncelikle temel oyuncuların takımlarında sürekli oynaması. Sonra lider görevler yapmaları. Kabul edelim bu rolde olan çok oyuncumuz var. Bu rolü özellikle Anadolu takımlarında oynayanlar ise çağrılmıyor. Bu seviyede belirleyici oyuncu sayısını artırmamız lazım. Öte yandan Kuntz’un hiçbir kamuoyu desteğini olmayışı ise büyük handikap. En büyük problem bu.

 Şampiyonluk için çok şey!

Takım boyunu uzun süre sonra ilk kez ayarlayamayınca iş Ümraniye maçına döndü. Fenerbahçe 3’lü oynarken 4’lüde olduğundan çok daha iyi bir savunma hattı oluşturuyor. Sadece ofsayta düşmemek değil, baskıyı manalı kılmak için. Dün bir de Lincoln sol bek olunca burada ortaya çıkan sorun büyüdü. Ayarı tutturamadı. Borini’nin İsmail üzerindeki amansız baskısı da bunda etkili oldu. Karagümrük’ün 2 kanadınında sürat ve becerisi daha da anlam kazandı. Tüm bu sorunlara rağmen zaman zaman ön alanda iyi ve kalabalık bir pres yapmayı başardılar. Ancak burada da Emre Mor’un hücum becerisindeki hamlığa Valencia’nın hat-trick’e rağmen basit oynamaktan git gide uzaklaşması eklendi. Pedro’nun oyunda tamamen kaybolması da... Bu tempoda oynarken basit oynamak zorundasınız. Birbirinizin yerini ezberebilmelisiniz. Yoksa kolay kaptırılan toplara rakibe kolay çıkış imkanı veriyor.

Altay'ın performansı...

Bir de Altay var. İnsanları kurtarıcı, hatta zaman zaman mucize kaleci performanslarına alıştırınca vasat olmak dahi göze batar. Vasatın altına düşünce de psikolojik kırılmalar oluyor tabii. Yaptırdığı penaltı mental form durumu hakkında çok olumsuz şeyler söylüyor. Halbuki hatasını hemen unutmasıyla ünlüdür. Bu dramdan ve bunca olumsuzluktan 3 puanı hem de Batshuayi ile çıkarmak bir şampiyonluk adayı için çok şey..

FANATİK GAZETESİ

Yorumlar1

  • osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    JJ milli takımı da kenardan yönetsin.Zaten adam yetiştiriyor oraya.Kuntzdan daha fazla tanıyor Türkiyeyi ve futbolcuları...Hatta Fedrasyondan bile iyi biliyor.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat