Bu sefer Sakarya bir başka coştu

  • GİRİŞ26.04.2023 09:01
  • GÜNCELLEME26.04.2023 09:01

Seçimlerin nabzını tutmak üzere Trabzon, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul’dan sonra üzerine şiirlerin yazıldığı türkülerin ve marşların söylendiği, uğruna binlerce şehit verdiğimiz Anadolu’nun gözde şehirlerinden Sakarya’dayım. 

Sakarya’yı ayrıca Adapazarı, Taraklı, Geyva ve  Akyazı başta olmak üzere ilçeleri ile bazı köylerini de gezmek onurlu ve misafirperver insanlarıyla sohbet fırsatı buldum.

Sakarya’nın demografik yapısı faklıdır. 

Karadeniz, Balkan ve Kafkas kökenli vatandaşlarımızın yerlilerle bütünleştiği, karşılıklı sevgi ve saygı esasında huzur ve güven içinde asırlardır bir arada kardeşçe yaşamaktadırlar. 

Vatan sevgisi, milli ve manevi değerler onları birbirine bağlayan ortak bağlar olmuştur.

Bu değerlerin Sakarya halkı arasında ve seçmen kitlesindeki davranışlarda etkili olduğunu gördüm. 

Sakarya’da Cumhur İttifakı açık ara önde

Sakarya’da seçmenin nabzını tutmaya çalıştığım süre içinde Sakaryalıların  nezaketini, kültürünü, girişkenliğini, sevecenliğini, cömertliğini, insaniliğini ve hayat sevincine de şahit oldum.

Ben orada iken, Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış ve Altay Tankı’nın test amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslimini için Sakarya’ya gelmişti.

Akyazı ilçesinde yapılan spor kompleksinin açılışı için kente gelen Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayanlar arasında ben de vardım. 

Başkan Sayın Erdoğan’ın Akyazı’daki açılışta Sakaryalılarla buluşması gerçekten muhteşemdi. 

Güzel bir bahar havasında alana sığmayan ve mahalle aralarına taşan kalabalıkları sevgi gösterileriyle coşan Başkan Erdoğan, konuşmalarıyla kalabalığı coşturdu.

Sakaryalılara Başkan Sayın Erdoğan’a bu ilginin sebebini sordum; “halkın içinden halkın sorunlarını bilen halkı anlayan ve tanıyan bir lider” olarak cevap aldım.

Kısacası, günlerdir Sakarya yerelinde yaptığım araştırmalarda Sakarya’da Cumhur İttifakı’nın adayı Başkan Erdoğan’a güçlü bir destek olduğunu gördüm.

Ayrıca ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da AK Partililer gibi Cumhur İttifak’ının bileşenlerinden MHP, Yeniden Refah ve Büyük Birlik, partilerinin de Cumhur İttifakı çatısı altında samimi bir gayretle çalışıyorlar.

Akyazı mitingine katılarak birer konuşma yapan genç genel başkanlar Sayın Fatih Erbakan ve Sayın  Mustafa Destici’ye ilgi büyüktü.

Halkı yerli ve millilerin birlikteliğinden memnundu ve bu birlikteliğin seçimler sonrasında da devam etmesini hem istiyor hem de bekliyor.

Uyarıyorum

Bu seçim zannedildiği gibi sıradan bir seçim olmayacak.

Yani, bu seçimle sadece bir Cumhurbaşkanı ve meclis üyeleri belirlenmiş olmayacak, bu seçim sonuçları aynı zamanda küresel sistemin ve bölgedeki mevcut yapıyı sarsacağı gibi Türkiye’nin de sistem ve yapısını derinden etkileyecek bir milat olacak.

Başkan Sayın Erdoğan liderliğinde oluşan Cumhur İttifakı ve bileşenleri, milli ve yerli bir siyasi anlayışla terörden arındırılmış, ekonomik, askeri, siyasi ve iktisat alanlarında yeni politik hamlelerle sanayileşmede dışa bağımlılıktan kurtarmış, kalkınma yolunda hızlı ilerleyen tam bağımsız bir Türkiye’yi hedeflerken, bölücü terör örgütlerinin desteği ve Türkiye üzerinde farklı çıkar hesapları olan ABD öncülüğündeki Batılı emperyalist güç odaklarının yönlendirmesiyle oluşturulan 6’lı masayı temsil eden ‘Millet İttifakı’ ise ülkenin milli politikalarına ters düşen dış mihrakların kontrolünde bir dış politika ve ülke içinde ise milli birliğimizi ve egemenlik haklarımızı hedef alan ‘demokratik haklar’ maskeli ‘özerklik’ ve terörle mücadelede tavizler içeren tehlikeli pazarlıklar söz konusudur. 

Bu gerçekten hareketle her seçmene bu seçimde tarihi görevler düşmektedir.

Herkese, eşe, dosta, akrabaya ulaşıp onlara en güzel şekilde bu gerçekler anlatılmalı ve ülke ve milletimiz adına Cumhur İttifakına desteğimiz artarak devam ettirilmelidir. 

Yeni Akit

Yorumlar1

  • cüneyt Koçak 1 yıl önce Şikayet Et
    saygilar mehmet bey.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat