“Türkiye Yüzyılı”nın inşası ve yeni dönem

  • GİRİŞ07.06.2023 09:21
  • GÜNCELLEME07.06.2023 09:21

Dünya demokrasi tarihine örnek teşkil edecek olaysız, yüksek katılımlı ve demokrasi şöleni havasında geçen seçimler artık geride kaldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile milletvekillerinin yeminleri ve kabinenin açıklanmasıyla yeni dönem başlamış oldu.

Sanayiden yüksek teknolojiye, eğitimden dış politikaya, savunma sanayisinden enerjiye, tarımdan sosyal ve kültürel yaşama, sağlıktan eğitim, gençlik ve spora kadar her alanda güçlenmiş bir ülke olma yolunda herkes üzerine düşeni yapma adına harekete geçmeli.

Kısacası, “Türkiye Yüzyılı”nı inşa için iktidarıyla, muhalefetiyle seçim atmosferinden sıyrılarak, aramızdaki siyasi görüş farklılıklarını bir kenara iterek yeni döneme yönelmeliyiz.

Yeni kabine üyelerinin görevlerini teslim alırken verdikleri mesajlarını dikkatle dinledim.

Yeni kabinenin yol haritası, dış politikada dengeli, ülkemizin ali menfaatlerini önceleyen milli dış politika vizyonu, ekonomide reformcu ve rasyonel temelli, kalkınan ve yüksek gelirli bir ülke olma, sosyal politikalarda, terörle mücadele ve güvenlik konularında ise yüksek sorumluluk bilinciyle hareket edileceği şeklinde özetlendi.

Geçmişte bulundukları makam ve mevkilerin hakkını vererek ülke ve milletimiz önemli hizmetler icra etmiş olmaları bundan sonra da aynı azim ve gayretle hizmete devam edecekleri güveni vermektedirler. 

Yeni yüzyılın başlangıcında Başkan Erdoğan liderliğindeki ‘Türkiye Yüzyılı hükümet kabinesi’ değişen dünya şartları dikkate alınarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekleri kanaatindeyim.

Yeni kabine üyeleri bazı konularda başlatılan ve halen devam eden projeleri devam ettirirken, bazı konularda ise yeni bir perspektifle bilimsel düşünce yönünde, sonuç odaklı yeni bir strateji izleyecekleri açıklamalarından anlaşılmaktadır.

Biz ülke ve millet olarak mevcutlarımızla yetinemeyiz. Kalkınmasında hızla ilerleyen, dışa bağımlılıktan kurtaran, iç sorunlarını aşan ve bölgesinde etkili uluslararası toplumda itibarını artıran bir ülke olmaya mecburuz.

Çünkü Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir. Türk ve İslam dünyası Türkiye’nin öncü ülke olmasını istiyor ve bekliyor.

Lider ve öncü ülkenin adı ise  “Yeni Türkiye”dir. 

Başında olduğumuz yeni yüzyılda inşa etmeyi hedeflediğimiz “Yeni Türkiye”nin hedefleri ise şunlardır.

Kendi politikalarını kendisi belirleyen güçlü bir aktör.

Sadece kendi bölgesinde değil küresel ölçekte ağırlığını her gün hissettiren bir ülke olmaktır.

Başkan Erdoğan’ın “Yeni Türkiye” için “Benim için tek hedef, gençliğimden bu yana hayal ettiğim zengin, mutlu ve güçlü Türkiye’yi, sarsılmayacak biçimde inşa etmektir” şeklinde özetliyor.

Yeni kabineye “Yeni Türkiye”nin inşasında çok önemli görevler düşmektedir.

Geçmişte kalan Bakanlarımızı hizmetlerinden dolayı kutlarken, yeni Bakanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum.

Yeni Akit

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat