Acaba Kılıçdaroğlu IŞİD’çi mi oldu?

  • GİRİŞ28.09.2014 09:48
  • GÜNCELLEME28.09.2014 09:48

Dün Bolu’daki aşçılar festivalinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini duyunca doğrusu ister istemez “Kılıçdaroğlu IŞİD’çi mi oldu?” sorusu takıldı kafama… Cümlesi aynen şöyle: “TSK'nın başka bir ülkenin topraklarına girmesini,  sıcak bir savaşın unsuru olmasını istemiyoruz.” Yani Kılıçdaroğlu, IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonda Türkiye’nin yer almasını istemiyor. 
Doğrusu bir haksızlık da yapmak istemem. Ama “TSK'nın sıcak bir savaşın unsuru olmasını istemiyoruz” cümlesinin Türkçedeki anlamı, “Biz bu koalisyonda olmayalım” demektir. Çünkü herkesin de bildiği gibi uluslararası koalisyon Irak ve Suriye’ye çelik çomak oynamak için gitmiyor. Orada bir terör örgütü var, insanları katlediyor. Bu örgütü etkisiz hale getirmek için de çok doğal olarak koalisyon ortakları gerektiğinde silah kullanacaklar. Nitekim kullanıyorlar da zaten… 
Yanlış anlaşılmasın, Kılıçdaroğlu’nun uluslararası koalisyona karşı olmasını ve Türkiye’nin bu koalisyon içinde yer almamasını istemesini asla eleştirmiyorum. Bir siyasi partinin başkanı olarak Kılıçdaroğlu da özgür iradesiyle pekâlâ IŞİD’in vurulmasına karşı olabilir. Bu tamamen Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin tercihidir, buna saygı duyarız. 
Ama anlamadığım bir şey var; uluslararası koalisyonun Cidde toplantısından çıkan metne Türkiye imza koymadığında CHP sözcüleri, “Türkiye neden koalisyonda yok, metni imzalamadığına göre IŞİD’i mi koruyor?” diyerek AK Parti iktidarına karşı hakarete varan eleştirilerde bulunmuşlar ve Türkiye ile ilgili oluşturulan kirli algı operasyonuna canı gönülden katılmışlardı. 
Kılıçdaroğlu’na açık açık sormak gerekiyor, Türkiye’nin uluslararası koalisyonda yer almasını gerçekten istiyor musunuz? 
Eğer istiyorsanız, sizin de anlayabileceğiniz şekilde anlatalım bu koalisyon IŞİD’i vurmak üzere kurulmuştur. Diyorsanız ki, “Koalisyona girelim ama askerimiz IŞİD’e dokunmasın” o başka… Bunu da anlayabiliriz, zira CHP’nin kafası her zaman olduğu gibi yine karışık. Bir türlü ne demek istediğine ve ne istediğine karar veremiyor. 
Aslında diktatör Esad IŞİD’le birlikte kendi halkını katlederken koşa koşa gidip diktatörle fotoğraf çektiren CHP’li vekiller de aynı duygular içindeydiler. O vekillerin her birine sorsanız teröre karşı olduklarını söylerler ama Esad gibi bir teröristle fotoğraf çektirmekten de çekinmezler… 
Eminim ki Kılıçdaroğlu’na da sorsanız IŞİD’e karşı olduğunu söyleyecektir. Ama şimdi “TSK IŞİD’i vurmasın” diyor. 

Yazının tamamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat